Πολιτική

Γιαννακοπούλου για εκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή

Γιαννακοπούλου για εκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Οποιαδήποτε κουβέντα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές κατά το παράδειγμα της Γαλλίας δεν αφορά -σε αυτή τουλάχιστον την συγκυρία- το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Οποιαδήποτε κουβέντα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές κατά το παράδειγμα της Γαλλίας δεν αφορά -σε αυτή τουλάχιστον την συγκυρία- το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Οποιαδήποτε κουβέντα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές κατά το παράδειγμα της Γαλλίας δεν αφορά -σε αυτή τουλάχιστον την συγκυρία- το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δει τα του οίκου του, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο εκφραστής της Κεντροαριστεράς, πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία που δυσαρέστησε, στεναχώρησε και έφυγε από αυτή και οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να γίνεται μόνο ή να συζητείται μόνο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων» συμπλήρωσε σε δηλώσεις της στα Παραπολιτικά 90,1.

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει θέμα με την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του κ. Δούκα

Πρέπει να λυθεί άμεσα προκειμένου γρήγορα να ξαναπάει ο διάλογος και όλοι οι υποψήφιοι να αρχίσουμε να τοποθετούμαστε πάνω σε ζητήματα πολιτικής και όχι σε ζητήματα διαδικασιών. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν τίθεται κανένα ζήτημα, ο κ. Δούκας είναι ένας εκλεγμένος δήμαρχος όσο μπορώ να ερμηνεύσω το καταστατικό αυτό ενδεχομένως αφορούσε μια διορισμένη θέση ενός γενικού γραμματέα στο Δημόσιο ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αρμόδια επιτροπή του κόμματος να πάρει χθες μια απόφαση για όλο αυτό και να ξεκινήσουμε και να μιλάμε πολιτικά γιατί το τελευταίο που απασχολεί αυτή τη στιγμή την κοινωνία είναι όλη αυτή η κουβέντα η οποία γίνεται.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα της κας Διαμαντοπούλου

Είναι απολύτως καλοδεχούμενη οποιαδήποτε νέα υποψηφιότητα έχει να προσδώσει κάτι διαφορετικό και να πει κάτι διαφορετικό και νομίζω ότι η υποψηφιότητα της κας Διαμαντοπούλου εντάσσεται σε αυτό. Άρα είναι απολύτως καλοδεχούμενη και μακάρι και να εχουμε και περισσότερες γυναίκες υποψήφιες και υποψήφιους που οι οποίο θα έχουν να πούνε άτι διαφορετικό, τη δική τους πρόταση για το τι καινούργιο μπορούν να φέρουν στο χώρο της παράταξης.

Ερωτηθείσα για τα περί απόσυρσή της

Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα γιατί θέλω να πω τη δική μου θέση, το τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει για την παράταξη, ποια είναι η δική μου θέση για τη χώρα. Δεν έβαλα γιατί θέλω να κάνω πασαρέλα όπως ειπώθηκε από τον κ.Ανδρουλάκη. Έβαλα υποψηφιότητα για το τι πιστεύω ότι μπορώ να πω και να κάνω διαφορετικά για την παράταξή μου, αυτό θα το πάω μέχρι τέλους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα στο οποίο δεν ταιριάζει ούτε η φοβικότητα ούτε ο ετεροπροσδιορισμός. Είναι ένα ιστορικό κόμμα το οποίο πρέπει να ξαναβρεί τις κοινωνικές αναφορές του και την κοινωνική ευαισθησία, αυτό είναι αυτό το οποίο θέλει να εκφράσει η δική μου υποψηφιότητα με την επαναφορά μιας κοινωνικής ατζέντας.

Για το παράδειγμα των γαλλικών εκλογών και αν πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα ούτε πρέπει να βγάζουμε πολύ βιαστικά συμπεράσματα. Στην Γαλλία υπήρχε η κα Λεπέν και εκεί πολύ καλά έκαναν και δημιουργήθηκε ένα δημοκρατικό μέτωπο προκειμένου να νικήσει την κα Λεπέν. Βεβαίως το δημοκρατικό μέτωπο αυτό έγινε χωρίς κανένα συνδετικό προγραμματικό λόγο ή σύγκλιση, είναι τελείως ετερογενές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βλέπουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στο να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να κυβερνά και να νομοθετεί. Αν κάνουμε αυτή τη κουβέντα συγκρίνοντας μας με τη Γαλλία αναρωτιέμαι υπάρχει εδώ κάποια κα Λεπέν που έχει τόσο μεγάλη μαζικότητα προκειμένου να πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο, προς το παρόν τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν βλέπω να υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Εγώ θεωρώ ότι οποιαδήποτε τέτοια κουβέντα δεν αφορά αυτή τουλάχιστον την συγκυρία το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δει τα του οίκου του, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο εκφραστής της Κεντροαριστεράς, πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία που δυσαρέστησε, στεναχώρησε και έφυγε από αυτή και οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να γίνεται μόνο ή να συζητείται μόνο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments