Πολιτική

Μητσοτάκης Ερντογάν: Τι επισφραγίζει η συνάντησή τους – Η σύνθεση και τα επόμενα βήματα

Μητσοτάκης Ερντογάν: Τι επισφραγίζει η συνάντησή τους – Η σύνθεση και τα επόμενα βήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μητσοτάκης Ερντογάν: Τι επισφραγίζει η συνάντησή τους - Η σύνθεση και τα επόμενα βήματα

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου στις 11:30 ώρα Ουάσιγκτον (18:30 ώρα Ελλάδος), θα παραχωρήσει συνέντευξη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του NATO Public Forum. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου.

Στις 16:00 (23:00 ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 19:30 (02:30 ώρα Ελλάδος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο δείπνο που παραθέτουν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στον Λευκό Οίκο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Παρών στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ

πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη παρέστη στην Ουάσιγκτον στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Η πορεία προς τα βαθιά αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ όπως αναφέρουν και καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει και στην Ελλάδα το πολιτικό momentum της προηγούμενης περιόδου. Αυτό, πάντως, δεν αποτρέπει τη συστηματοποίηση των επαφών σε όλα τα επίπεδα και την πρόοδο ειδικά της «θετικής ατζέντας». Σε κάθε περίπτωση, εκκρεμεί ένας προγραμματισμός που θα αφορά τις επαφές για τον πολιτικό διάλογο το φθινόπωρο, με δεδομένο και τον ορισμό των νέων υφυπουργών Εξωτερικών της γείτονος πριν από μερικές εβδομάδες.

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες από τις θεμελιώδεις τουρκικές θέσεις όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν αλλάξει ριζικά. Αλλά το γεγονός ότι είχαμε δεκαέξι μήνες ησυχίας, όσον αφορά στο να μην έχουμε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ότι συνεργαζόμαστε καλύτερα σε θέματα μετανάστευσης, ότι στην πραγματικότητα έχουμε κάνει μια συμφωνία που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν στην νησιά του Αιγαίου και να πάρουν τη βίζα τους πολύ γρήγορα, όλα αυτά είναι μερικά θετικά βήματα», υπογράμμισε χθες για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τον άλλοτε πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ στο Council on Foreign Relations.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments