Πολιτική

Στήριξη Παπανδρέου στον Γερουλάνο: Το «ευχαριστώ» του υποψηφίου

Στήριξη Παπανδρέου στον Γερουλάνο: Το «ευχαριστώ» του υποψηφίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στήριξη Παπανδρέου στον Γερουλάνο: Το «ευχαριστώ» του υποψηφίου

Τη στήριξή του στον Παύλο Γερουλάνο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου

Τη στήριξή του στον Παύλο Γερουλάνο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου, αναφέροντας πως «στην παρούσα ιστορική συγκυρία η παράταξη έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα συνθέσει πολιτικές, θα απελευθερώσει στελέχη, θα έχει διεθνές δίκτυο και ίδια γνώση της πραγματικής οικονομίας».

Επίσης, έγραψε στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Τα ισχυρά κόμματα απαιτούν αποφασισμένους αρχηγούς, αλλά οι ισχυροί αρχηγοί εκπορεύονται από τα ακμαία κόμματα, όχι το αντίστροφο. Η ανάδειξη ηγεσίας είναι αναγκαία συνθήκη,όχι όμως ικανή. Το πολιτικό σώμα έχει ανάγκη συγκροτημένων πολιτικών θέσεων, αίσθημα σκοπού και αποστολής και πάνω από όλα στελέχη που είναι σε διαρκή επαφή και σύνδεση με την κοινωνία. Σε αυτά δεν χωράει το πρώτο πρόσωπο. Είναι συλλογικές διαδικασίες. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπορεί να συνθέσει θέσεις, απόψεις και γενιές. Με πάθος αλλά χωρίς εμπάθεια.

Στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ πέτυχε διότι συνδύασε τις ανάγκες της κοινωνίας και τις διαχρονικές αξίες με την τεχνοκρατική επάρκεια. Το κόμμα ακόμη διατηρεί υψηλό φρόνημα διακυβέρνησης. Αντιστοίχως ο επικεφαλής του κόμματος πρέπει να έχει ίδια άποψη για την οικονομική παραγωγή καθώς και σχετική εμπειρία. Αυτό αφορά τα πολιτικά κόμματα οριζοντίως χωρίς εξαιρέσεις. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πραγματική άποψη για το πώς λειτουργεί η πραγματική οικονομία».

Τέλος, τόνισε: «Κατά την προσωπική μου άποψη αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει ο Παύλος Γερουλάνος. Αν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος αποφασίσουν να του δώσουν την ιστορική αυτή ευκαιρία, πιστεύω ότι μπορεί να την αξιοποιήσει προς όφελος της παράταξης και της κοινωνίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments