Πολιτική

Τέλος η εκεχειρία στον ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος η εκεχειρία στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370029] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απροκάλυπτη πλέον η αναμέτρηση με την "τάση Τσίπρα".

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Φεβρουάριο ο Αλέξης Τσίπρας δοκίμασε τις δυνάμεις του Στέφανου Κασσελάκη και επιχείρησε να τον αμφισβητήσει μέσω της Όλγας Γεροβασίλη. Η προσπάθεια εκείνη απέτυχε, αλλά η παύση των εχθροπραξιών που ακολούθησε ήταν προσωρινή. Αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες είναι ότι η πλευρά του Τσίπρα, μέσω της «φρουράς» του, συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει τον πόλεμο φθοράς.

Τον Φεβρουάριο, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει ότι ο νυν επικεφαλής δεν θα ζητούσε λευκή επιταγή τριετίας ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Κάποιοι προέβλεπαν ότι ο Κασσελάκης θα αντιμετώπιζε δυσκολίες στις εκλογές και θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί.

Ωστόσο, ο Κασσελάκης δεν απέτυχε τόσο πολύ. Παρά το γεγονός ότι δεν έφτασε τον στόχο που είχε θέσει, διατήρησε σχεδόν το ίδιο επίπεδο ψήφων, με δεδομένες, μάλιστα, τις αποχωρήσεις από το κόμμα. Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε καθοδική πορεία από το δημοψήφισμα του 2015, αλλά αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στον Κασσελάκη. Επιπλέον, ο Τσίπρας παρέμεινε στη θέση του, αναλαμβάνοντας τις ήττες σε περιφερειακές και ευρωεκλογές, ενώ προσπαθούσε να βελτιώσει το πολιτικό του προφίλ με τη βοήθεια διεθνούς εταιρείας επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

Τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ σε προμηθευτές, εργαζόμενους και στα κομματικά ΜΜΕ που είχαν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν γνωστά και προκάλεσαν οικονομική ασφυξία. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φέρει ευθύνη για αυτά, καθώς δημιουργήθηκαν από προηγούμενο ηγετικό κύκλο. Η ομάδα του Τσίπρα προσπαθεί να επιρρίψει όλη την ευθύνη στον Κασσελάκη, αλλά αυτός δεν φαίνεται να πτοείται.

Ο Κασσελάκης πιστεύει ακλόνητα ότι υπάρχει μια προσπάθεια υπονόμευσής του εδώ και καιρό, όπως αναφέρει σε συνομιλίες με άλλα άτομα, αλλά και σε δημόσιες παρεμβάσεις του. Αυτό αποδεικνύεται και από το tweet του που προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει τα συμφέροντά του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή να σταματήσει να τον υπονομεύει.

Οι 87 του ΣΥΡΙΖΑ ,που κρίνουν τον Κασσελάκη και ζητούν έναν ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς για να τον πιέσουν, αποτελούν τη νέα εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρονται στον Αλέξη Τσίπρα. Πιστεύουν ότι η αποστολή του Κασσελάκη έχει ολοκληρωθεί και ότι πρέπει να αποχωρήσει για να περάσει το κόμμα σε μια μεταβατική φάση.

Δεν λένε καθαρά τι επιδιώκουν, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτή η ομάδα, που αμφισβητεί τον Κασσελάκη, ομνύει στο όνομα του Τσίπρα. Εκείνος δεν θέλει να επιστρέψει σε έναν μικρό ΣΥΡΙΖΑ. Για την ώρα προτιμά να είναι εκτός και να πετάει πέτρες μέχρι να τον αναγκάσει να φύγει. Ο ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς που θέλει να δημιουργηθεί στη θέση των δυο κομμάτων δεν έχει ρόλο για τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, πολλά από τα 87 μέλη θεωρούν θετική την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ και ελπίζουν να εκλεγεί, πιστεύοντας ότι θα προωθήσει τη συνεργασία. Ωστόσο, δεν πιστεύουν ότι ο Δούκας είναι ο ηγέτης που χρειάζεται ο φορέας. Ο Αλέξης Τσίπρας εργάζεται εδώ και έναν χρόνο περίπου για να δημιουργήσει το κατάλληλο προφίλ που θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει την ηγεσία.

Ο Κασσελάκης επιθυμεί να ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές με ανεμπόδιστο τρόπο, ενώ η ομάδα του Τσίπρα αντιτίθεται και του ζητεί να αποχωρήσει πριν εξελιχθεί η κατάσταση σε μια κατάσταση μεγαλύτερης σύγκρουσης. Και οι δύο πλευρές απειλούν με διάφορα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιοι ενδέχεται να μπλοφάρουν και να χρησιμοποιούν ψευδείς τακτικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments