Πολιτική

Χατζηβασιλείου: Η ομάδα Όρμπαν, Λεπέν και Λατινοπούλου θα έπρεπε να λέγεται «πατριδοκάπηλοι»

Χατζηβασιλείου: Η ομάδα Όρμπαν, Λεπέν και Λατινοπούλου θα έπρεπε να λέγεται «πατριδοκάπηλοι»

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η ομάδα Όρμπαν, Λε Πεν και Λατινοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι κατ’ ευφημισμό "Πατριώτες". Θα έπρεπε να ονομάζονται "Πατριδοκάπηλοι"», ανέφερε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου

«Η ομάδα Όρμπαν, Λε Πεν και Λατινοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι κατ’ ευφημισμό “Πατριώτες”. Θα έπρεπε να ονομάζονται “Πατριδοκάπηλοι”», ανέφερε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη νέα ακροδεξιά ομάδα που συγκροτήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με κορμό τα αναφερόμενα πρόσωπα.

Μιλώντας στο σταθμό «Παραπολιτικά» ο βουλευτής της ΝΔ στηλίτευσε την επιλογή της κ. Λατινοπούλου να συστρατευθεί με τους «Πατριώτες για την Ευρώπη», υπενθυμίζοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Όρμπαν έλαβε μέρος στην άτυπη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, μέσω του οποίου η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους και να προβάλει τις θέσεις της για την επίλυση του Κυπριακού.

«Καλά θα κάνει η κα Λατινοπούλου να πάρει θέση, αν συμφωνεί με τις επιλογές του κ. Όρμπαν να συνδιαλέγεται ανοιχτά με τον Πούτιν ή να κλείνει το μάτι στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και άρα να κλείνει το μάτι εμμέσως στις τουρκικές θέσεις για το ψευδοκράτος», είπε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ. «Δεν είναι πατριωτική η θέση να κλείνει το μάτι στις τουρκικές θέσεις για το Κυπριακό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός – που εκτελεί και χρέη προέδρου στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – δεν εκπροσωπούσε τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη στην άτυπη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ούτε είχε εξουσιοδοτηθεί από το Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση των Βρυξελλών προστίθεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «απορρίπτει» τις απόπειρες του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών να «νομιμοποιήσει» το ψευδοκράτος δίνοντάς του θέση παρατηρητή, επισημαίνοντας πως η αποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη κι ότι η ΕΕ αναγνωρίζει μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments