Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλείες – Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλείες – Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΓΟΛΙΔΑ 7/10/2021-Rapid test για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟΜΥ Αργολίδας. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στο Δ.Δ. Αγίας Τριάδας του Δήμου Ναυπλιέων.(Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Μαγιορκίνης για νέα μετάλλαξη: "Αυξημένη μεταδοτικότητα, αλλά χαμηλότερη βαρύτητα"

Ο κορονοϊός βρίσκεται και πάλι σε έξαρση, μια τάση που εμφανίστηκε νωρίτερα φέτος σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν τετραπλασιασμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, χωρίς όμως να παρατηρείται αύξηση των βαρέων περιστατικών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη, η διάρκεια κάθε έξαρσης του κορονοϊού κυμαίνεται από έναν έως δύο μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα θερινή έξαρση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οπότε και προβλέπεται μια σταδιακή αποκλιμάκωση.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης, «πρόκειται για διαφορετικά στελέχη της Covid-19 που έχουν τις ίδιες μεταλλάξεις και γι’ αυτό έχουν πάρει την ονομασία Flirt. Πρόκειται για μεταλλαγμένα στελέχη της covid 19 που διαφεύγουν πιο εύκολα της ανοσίας από προηγούμενη νόσο ή εμβολιασμό και οδηγούν σε μια φετινή θερινή έξαρση που ήρθε φέτος έναν μήνα νωρίτερα, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν βαριά νόσο».

«Ακόμα είναι νωρίς για την ύφεση, συνήθως μια έξαρση κρατάει 1 με 2 μήνες, άρα προς το τέλος του Αυγούστου θα αρχίσει η ύφεση. Λογικά θα δούμε το πλατό αν όχι αυτή την εβδομάδα, στα τέλη Ιουλίου και μετά θα υπάρξει αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ειδικά, δε, για τα εμβόλια για τον κορονοϊό διευκρίνισε ότι «επικαιροποιούνται μια φορά τον χρόνο και γίνονται περίπου τον Οκτώβριο, αυτά που θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο δεν έχουν λάβει υπόψη αυτές τις μεταλλάξεις αλλά έχει αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός ακόμα και να μην πιάνει τις μεταλλάξεις στο 100%, τις πιάνει στο 80%. Έχει αποδειχθεί οτι ο εμβολιασμός προστατεύει από βαριά νόσο και όχι να κολλήσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments