Ελλάδα

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η Νάνσυ και οι συνεργοί της

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η Νάνσυ και οι συνεργοί της

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΤNEWS.GR//Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η Νάνσυ και οι συνεργοί της

Η δράση του κυκλώματος εκβιαστών φαίνεται να προσδιορίζεται από τον Ιανουάριο του 2023 έως και την εξάρθρωση του στις 5 Ιουλίου 2024

Χρήματα μέσα σε τάπερ και τυλιγμένα με χαρτοπετσέτες και εξώφυλλα περιοδικών τοποθετούσαν τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στην Αττική με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων και δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι τα αποσπούσαν από καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του ERTΝews, τα χρήματα βρέθηκαν τυλιγμένα σε περιοδικά και εφημερίδες, μέσα σε τάπερ και σε χαρτοπετσέτες.

Η «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους φέρονται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα. Ο βίος της φερόμενης ως αρχηγού, η οποία απολογείται, ήταν πολυτελής. Στην κατοχή της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες πανάκριβα ρολόγια.

Για να μη γίνονται αντιληπτοί, οι συναντήσεις με τους δημόσιους υπαλλήλους που χρηματίζονταν, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους για να φαίνονται τυχαίες είτε σε κλειστούς χώρους που θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως τουαλέτες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

Στις διαδικτυακές επικοινωνίες που είχαν με τους δημόσιους υπαλλήλους, απέφευγαν να αναφέρονται σε χρηματικά ποσά και τα μηνύματα, διαγράφονταν αυτόματα μετά την παρέλευση χρονικού ορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται μαζί με την 43χρονη αρχηγικός ρόλος, χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του δίκυκλο όχημα το οποίο ανήκει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του αδερφού του αποκρύπτοντας με αυτό τον τρόπο τα στοιχεία του από τις διωκτικές αρχές.

Κύκλωμα εκβιαστών: Μαραθώνιες οι απολογίες των μελών

Υπενθυμίζει ότι σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα των απολογιών για το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπαλλήλων.

Σήμερα απολογούνται έξι άτομα. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν απολογηθεί πέντε πρόσωπα, που φέρονται να είχαν βασικό ρόλο στην οργάνωση μεταξύ των οποίων και ο συναρχηγός ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει την επικοινωνία και την καθοδήγηση των στελεχ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments