Διεθνή

Ερντογάν κατά Μπάιντεν για Ουκρανία και Γάζα

Ερντογάν κατά Μπάιντεν για Ουκρανία και Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Πυρά κατά των ΗΠΑ και του προέδρου Μπάιντεν εξαπολύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο Newsweek.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί τους Συμμάχους ότι έριξαν λάδι στη φωτιά του πολέμου στη Ουκρανία και αφήνει αιχμές για την οργάνωση των Γκιουλενιστών (FETO) την οποία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» όπως και το ISIS. Κατηγορεί δε τις ΗΠΑ ότι παρέχουν στήριξη σε δίκτυα τρομοκρατών αλλά και στο Ισραήλ, μιλώντας για «συνενοχή» των Αμερικανών στα εγκλήματα κατά αμάχων που διαπράττει, όπως υποστηρίζει, το Ισραήλ στη Γάζα

«Τόσο το DAESH όσο και το FETO σκοτώνουν ανθρώπους. Τόσο το DAESH (ISIS) όσο και το FETO εκμεταλλεύονται τα θρησκευτικά συναισθήματα των ανθρώπων. Τόσο το DAESH όσο και το FETO στοχεύουν να βλάψουν τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Η FETO σκοπεύει να διεισδύσει στις κυβερνήσεις των χωρών όπου δραστηριοποιείται και να πάρει τον έλεγχο του συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με απτά στοιχεία, εξηγήσαμε τους κινδύνους αυτής της δομής στους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, ο κ. Μπάιντεν και εγώ έχουμε διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα», αναφέρει ο κ. Ερντογάν και προσθέτει:

«Επιπλέον, έχουμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύουμε ότι η βίαιη δολοφονία αθώων ανθρώπων από το Ισραήλ σε νοσοκομεία όπου πηγαίνουν για θεραπεία, σε ασθενοφόρα, σε αγορές, σε κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας είναι η σοβαρότερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, αγνοεί αυτές τις παραβιάσεις και παρέχει στο Ισραήλ τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Το κάνουν αγνοώντας ότι καθίστανται συνένοχοι σε αυτές τις παραβιάσεις».

Ο Ερντογάν εγκαλεί τις  ΗΠΑ ότι παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων και των Γκιουλενιστών, λέγοντας ότι αυτό «δεν συμβαδίζει με τις αρχές του ΝΑΤΟ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments