Οικονομία

«Βροχή» οι καταγγελίες για παραβάσεις στις παραλίες, έγιναν 1.000 έλεγχοι σε 5 ημέρες

«Βροχή» οι καταγγελίες για παραβάσεις στις παραλίες, έγιναν 1.000 έλεγχοι σε 5 ημέρες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Βροχή» οι καταγγελίες για παραβάσεις στις παραλίες, έγιναν 1.000 έλεγχοι σε 5 ημέρες

«Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι πτήσεις drones σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων» λέει ο Όμηρος Τσάπαλος

Τη μορφή «καταιγίδας» έχουν πάρει οι έλεγχοι για παραβάσεις στις παραλίες. Μέσα σε 5 μόλις 24ώρα ελέγχθηκαν 1.000 καταγγελίες πολιτών, από τις οποίες οι 600 έγιναν μέσω της πλατφόρμας MyCoast και οι 400 τηλεφωνικά. Επιβλήθηκαν πρόστιμα πάνω από 400.000 ευρώ ενώ σφραγίστηκαν και τρεις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, επιχείρηση σφραγίστηκε στην παραλία Θυμάρι στον δήμο Αναβύσσου στην ανατολική Αττική λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 220.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην παραλία του Λούρου στο Μεσολόγγι επιχείρηση, που είχε καταγγελθεί περισσότερες από 30 φορές, σφραγίστηκε καθώς σε αυτοψία που έγινε στον χώρο, διαπιστώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές και υπερβάσεις του χώρου μίσθωσης. Της επιβλήθηκε και πρόστιμο 36.566 ευρώ.

Παράλληλα, στην παραλία Αγία Μαρίνα – Μικρολίμανο του δήμου Λαυρεωτικής σφραγίστηκε επιχείρηση αφού διαπιστώθηκε αυθαίρετη κατάληψη του αιγιαλού και παράνομες κατασκευές. Της επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.764 ευρώ.

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω»

Για το θέμα μίλησε στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην παραλία Κέρος στη Λήμνο.

«Όταν εννοούμε απάτητες παραλίες δεν θεωρούμε ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να κάνει το μπάνιο του, απλά απαγορεύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα. Στη συγκεκριμένη παραλία υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια επιχειρηματικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Δεν απαγορεύουμε στους λουόμενους να κάνουν την αθλητική τους δραστηριότητα, απαγορεύεται όμως να εγκαθίστανται διάφοροι εξοπλισμοί στις Αμμοθίνες που είναι πίσω από την παραλία και είναι προστατευόμενες. Ακριβώς επειδή υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη παραλία και επειδή καταλαβαίνουμε την ανάγκη αυτή η παραλία να συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε, πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον και τους κανόνες της χώρας, εξετάζουμε πώς μπορεί να βρεθεί μια δίκαιη λύση και για τους επιχειρηματίες εκεί. (…) Θα βρούμε μια μέση λύση, χωρίς όμως να αλλοιώνουμε την ουσία του νόμου».

«Δεν έχουμε διώξει κανέναν επιχειρηματία από παραλία που δραστηριοποιούνταν μέχρι πρότινος παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις απάτητων παραλιών όπου σταματήσαμε να επιτρέπουμε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα. Φέτος, επειδή έγιναν ηλεκτρονικά οι δημοπρασίες των παραλιών, εκεί που περιμέναμε 1.200 επιχειρηματίες να έρθουν να ανοίξουν παραλίες και να εγκατασταθούν, έχουμε ξεπεράσει τους 1.900. Η διαδικασία έγινε πλήρως διαφανής και αδιάβλητη» είπε ο Όμηρος Τόπαλος.

«Τις τελευταίες 5 ημέρες κάναμε μια πολύ μεγάλη εξόρμηση στις 14 κορυφαίες παραλίες όσον αφορά τις καταγγελίες. Χαλκιδική, Ρόδο, Αίγινα, Πρέβεζα, Αττική. Σε γενικές γραμμές η εικόνα είναι πολύ πιο βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο εντοπίσαμε σοβαρές παραβάσεις. (…) Το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις παραλίες. (…) Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι πτήσεις drones σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων» τόνισε σχετικά με τους ελέγχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments