Πολιτική

Μητσοτάκης σε Μίτσκοσκι: “Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται”

Μητσοτάκης σε Μίτσκοσκι: “Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται”

Πηγή Φωτογραφίας: [370680] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Η τήρηση της Συμφωνίας είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα».

«Η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρία των συμμάχων, στέλνοντας έτσι μήνυμα και στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, που συνέχισε και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τις προκλήσεις του.

Επικαλούμενος τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

«Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα».

«Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», συνέχισε, «θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments