Πολιτική

Συνάντηση Συρεγγέλα με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Συνάντηση Συρεγγέλα με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας//Συνάντηση Συρεγγέλα με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, με την Γραμματέα της ΝΔ να αναφέρεται στις καλές οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών

Τον Υφυπουργό του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Lu Kang και αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, υποδέχτηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, με την Γραμματέα της ΝΔ να αναφέρεται στις καλές οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στην ανάγκη αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας ως προς την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων, όπως είναι η Κλιματική Κρίση.

Ειδικότερα, η συζήτηση στράφηκε γύρω από την ενίσχυση των διακομματικών επαφών, αλλά και τις διεθνείς κοινές προκλήσεις, με έμφαση στους πολέμους σε Ουκρανία και Γάζα. Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στο Κυπριακό και στην 50ή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, επίσης, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Jun Zheng, η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Γραφείου Δυτικοευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Wang Yingchun, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ο τομεακός Διευθυντής του Γραφείου Βορειοαμερικανικών, Ωκεανικών και Σκανδιναβικών Υποθέσεων Zhang Guangping και Chen Jian, ο αναπληρωτής τομεακός Διευθυντής του Γραφείου Δυτικοευρωπαϊκών Υποθέσεων, Yao Hanben και το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κ.Ε. του Κ.Κ. Κίνας, Lin Dian.

Από την Νέα Δημοκρατία στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς, βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments