Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα

ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Πηγή Φωτογραφίας: [370186] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο του κλεισίματος των γραφείων τοπικών οργανώσεων.

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, καθώς η οικονομική επιτροπή της Κουμουνδούρου θα κάνει τις προτάσεις με το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες προτάσεις θα έχουν στο επίκεντρο και τα ΜΜΕ ενημέρωσης και την επιβίωσή τους.

Φαίνεται ότι η συνεδρίαση θα αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς οι οικονομικές υποθέσεις του κόμματος αποτελούν το κύριο αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και των αντιπάλων του. Οι δύο πλευρές υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις.

Η οικονομική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν πολλά μέλη, συναντήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για την τρέχουσα κατάσταση των οικονομικών, η οποία φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η επιτροπή έφτασε σε συμπεράσματα σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν το ΣΥΡΙΖΑ σε οικονομική κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση των ποσοστών του κόμματος και η μείωση της κρατικής επιχορήγησης συνδέονται άμεσα με τη συρρίκνωση των βουλευτών που λαμβάνουν αμοιβές. Επιπλέον, η επανεκτίμηση της χρησιμότητας των νοικιασμένων κτιρίων του κόμματος και η ανάγκη αναθεώρησης της λογικής πίστευαν ότι θα είναι σημαντικά θέματα προς συζήτηση.

Οι περιπτώσεις της  “Αυγής” και του “Κόκκινου”

Σε ό,τι αφορά τα κομματικά ΜΜΕ, οι πληροφορίες λένε ότι το κόστος λειτουργίας της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού ανέρχονταν περίπου στα 4,1 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 200.000 πάνω από την ετήσια επιδότηση. Στελέχη όλων των πλευρών παραδέχονται, πάντως, ότι η επανέκδοση του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε πει ότι γίνεται προσπάθεια να παραμείνει το Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, το site avgi.gr, και ο ραδιοσταθμός

Την ίδια στιγμή η Βούλα Κεχαγιά σε συνεντεύξεις που παραχωρεί δηλώνει συνεχώς πως «το θέμα είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η οικονομική συνδρομή των μελών του κόμματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μόνο προσωρινή λύση μπορεί να δώσει μια τέτοια επιλογή».

Σήμερα, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την πρώτη αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πεντάλεπτες συναντήσεις με φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την αδιαμεσολάβητη επαφή τηλεφωνώντας στην Κουμουνδούρου και ζητώντας ραντεβού. Οσοι βρεθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα πιούν το καφεδάκι τους στον πρώτο όροφο και στην συνέχεια στον 7ο όροφο. Πάντως, η διαδικασία αυτή έφερε προβληματισμό στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς θεωρούν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μίας νέας επαφής με τους ψηφοφόρους. Μίας επαφής που θα έχει μόνο ο πρόεδρος του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments