Το ταμείον είναι μείον στον ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή Φωτογραφίας: [369437] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Τα ταμείον είναι μείον προ πολλού και ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην πλατεία Κουμουνδούρου και στα ανώτατα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα δεδομένα αποτυπώθηκαν από τη νεοσυσταθείσα Οικονομική Επιτροπή, με επικεφαλής τον οικονομικό διευθυντή Χρήστο Μαυροκεφαλίδη και, παρότι έχουν ήδη ληφθεί κάποιες αποφάσεις για εξοικονόμηση πόρων, η εκτίμηση είναι ότι “το μαχαίρι θα πρέπει να μπει πιο βαθιά”, αφού αποτελεί ειλημμένη απόφαση να αποφευχθεί τραπεζικός δανεισμός.
Υπάρχουν τρεις κινήσεις που σχεδιάζονται και αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση.
Πρώτον, το κτήριο που μίσθωσε το κόμμα στην Αγ. Κωνσταντίνου έχει ήδη ενοικιαστεί, αλλά τα άλλα δύο κτίρια στην οδό Λεωνίδου και στην πλατεία Αυδή δεν έχουν βρει ενοικιαστές. Δεύτερον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν την αύξηση της συνεισφοράς τους στο κόμμα από 1.000 ευρώ σε 2.000 ευρώ το μήνα. Τέλος, το κόστος για τις αίθουσες σε ξενοδοχεία για τις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής είναι υπέρογκο και συζητείται η δυνατότητα διεξαγωγής τους δια ζώσης ή διαδικτυακά.
Οι αλλαγές στη δομή του κόμματος, όπως προτάθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλες περικοπές στα έξοδα. Με την αντικατάσταση των Νομαρχιακών οργανώσεων από Περιφερειακές και των διάσπαρτων Οργανώσεων Μελών από οργανώσεις ανά δήμο, φαίνεται ότι υπάρχει προσπάθεια για αποτελεσματικότερη οργάνωση.
Επιπλέον, η δημιουργία Οικονομικής Επιτροπής που θα ελέγχει τον προϋπολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει την έγκριση των οργάνων, υποδεικνύει ότι η οικονομική διαχείριση του κόμματος γίνεται πιο συλλογική.
Όσο για την δεινή οικονομική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώθηκε στα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κασσελάκης σ’ αυτή τη συνεδρίαση:
* Την τετραετία 2015-2018 με διπλές εθνικές εκλογές, δημοψήφισμα, και συνέδριο, είχαμε κρατική χρηματοδότηση 22,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 7,4 δόθηκαν για την εξόφληση τραπεζικού δανείου. Δηλαδή την τετραετία 15-18 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 15,3 εκ.
* Την τετραετία 2019-2022, με εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, συνέδριο και εκλογή προέδρου – Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, είχαμε κρατική χρηματοδότηση 35 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 4,1 δόθηκαν για την ολική εξόφληση του δανείου. Δηλαδή την τετραετία 2019-2022 η καθαρή χρηματοδότηση που είχαμε διαθέσιμη ήταν 30,9 εκατ, διπλάσια δηλαδή από την προηγούμενη τετραετία.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας