Ελλάδα

Eντοπίστηκαν 24 αλλοδαποί σε βραχονησίδα της Λέρου

Eντοπίστηκαν 24 αλλοδαποί σε βραχονησίδα της Λέρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στον απεγκλωβισμό 24 αλλοδαπών από τη βραχονησίδα Πηγανούσα στη Λέρο προχώρησαν ένα πλωτό του ΛΣ και ένα σκάφος της Frontex.

Κάλεσαν σε βοήθεια μέσω μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112

Στον απεγκλωβισμό 24 αλλοδαπών από τη βραχονησίδα Πηγανούσα στη Λέρο προχώρησαν ένα πλωτό του ΛΣ και ένα σκάφος της Frontex.

Οι αλλοδαποί, οι οποίοι κάλεσαν σε βοήθεια μέσω μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πώς αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα, ενώ αυτήν την ώρα μεταφέρονται στο λιμάνι της Λέρου.

Τουρκικό αλιευτικό «επακούμβησε» σε σκάφος του Λιμενικού στη Ζουράφα

Σκάφος του Λιμενικού στο Αιγαίο συγκρούστηκε με αλιευτικό της Τουρκίας που ψάρευε εντός των ελληνικών υδάτων, με το περιστατικό να σημειώνεται τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι μετά την σύγκρουση το αλιευτικό αποχώρησε, ενώ το ελληνικό σκάφος έμεινε στο σημείο για εκτίμηση των ζημιών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος να αλιεύει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά βραχονησίδας Ζουράφα.

Κατά την προσπάθεια ελέγχου του αλιευτικού ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους πραγματοποίησε απότομη αλλαγή πορείας με αποτέλεσμα την επακούμβηση των δύο σκαφών.

Στη συνέχεια το αλιευτικό αποχώρησε αυτοδύναμα με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το πλωτό του Λιμενικού παρέμεινε στην περιοχή για την εκτίμηση των ζημιών και την παροχή ενδεχόμενης βοήθειας στο αλιευτικό. Μετά την απομάκρυνση του τούρκικου αλιευτικού, το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής

Σε ανακοίνωσή της η τουρκική ακτοφυλακή ισχυρίζεται προκλητικά ότι η Ζουράφα υπάγεται στην περιοχή Τσανάκαλε της Τουρκίας.

«Στις 11 Ιουλίου, στις 11.25, αλιευτικό σκάφος με τουρκική σημαία το οποίο έφερε την ονομασία “Kızılelma-1”, ψάρευε ανοικτά του Φάρου της Ζουράφας στην περιοχή Çanakkale’s Gökçeada, όταν παρενοχλήθηκε από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία ήρθε στο σημείο, πέρασε κοντά από το αλιευτικό προκαλώντας του υλικές ζημιές, ενώ το χτύπησε στην μπροστινή αριστερή πλευρά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments