Ελλάδα

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε δέματα «μπάμπουσκες» έκρυβε τα λεφτά η Νάνσυ -Τα τύλιγε η μητέρα της σε… τάπερ

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε δέματα «μπάμπουσκες» έκρυβε τα λεφτά η Νάνσυ -Τα τύλιγε η μητέρα της σε… τάπερ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Όπως φαίνεται σε βίντεο, η 74χρονη μητέρα της «Νάνσυς», η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, αποθήκευε τα χρήματα του κυκλώματος εκβιαστών σε δέματα «μπάμπουσκες»

Όπως φαίνεται σε βίντεο, η 74χρονη μητέρα της «Νάνσυς», η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, αποθήκευε τα χρήματα του κυκλώματος εκβιαστών σε δέματα «μπάμπουσκες»

Περίπου δύο λεπτά χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ανοίξουν τις συσκευασίες που έκρυβε τα χρήματα η μητέρα της 43χρονης «Νάνσυς», φερόμενης αρχηγού του κυκλώματος εκβιαστών.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, η 74χρονη μητέρα της «Νάνσυς», η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, αποθήκευε τα χρήματα του κυκλώματος εκβιαστών σε δέματα «μπάμπουσκες».

Τα χρήματα βρίσκονταν μέσα σε τάπερ, τα οποία τυλίγονταν με σακούλα από κατάστημα με καλσόν και μαγιό, περιοδικά και σακούλες. Μέσα στο τάπερ υπήρχε υλικό απορρόφησης της υγρασίας, για να μην καταστραφούν τα χρήματα.

Βίντεο: Έτσι αποθήκευε τα χρήματα η μητέρα της «Νάνσυς», της φερόμενης αρχηγού του κυκλώματος εκβιαστών

Η μητέρα της «Νάνσυς» φέρεται να τα αποθήκευε σε ντουλάπα και ψυγείο που βρίσκονταν στη βεράντα του σπιτιού της. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ποσό που άγγιζε τις 135.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο σπίτι ενός 42χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν 283.820 ευρώ σε διάφορα σημεία της κατοικίας του. Συνολικά, σε έρευνες σε σπίτια οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 450.000 ευρώ.

Από τις σημειώσεις της «Νάνσυς», κατά πληροφορίες, προκύπτει ότι το κύκλωμα εκβιαστών αποκόμιζε τουλάχιστον 700.000 ευρώ. Οι Αρχές εκτιμούν, ωστόσο, ότι τα παράνομα έσοδα μπορεί να ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ.

Τα αρχηγικά στελέχη των εκβιαστών απειλούσαν καταστηματάρχες και ξενοδόχους ότι εάν δεν δέχονταν να ενταχθούν υπό την προστασία τους, θα διενεργούσαν νέους ελέγχους στις επιχειρήσεις τους και θα διαπιστώνονταν παραβάσεις.

Σε ρόλο… «ταμία» ήταν ο αδελφός της 43χρονης «εγκεφάλου», ο οποίος μάζευε τα χρήματα και τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους.

Οι δωροδοκίες σε δημόσιους υπαλλήλους γίνονταν σε εξωτερικούς χώρους, για να δείχνουν πως είναι τυχαίες συναντήσεις, ή σε κλειστούς χώρους, όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιο μάτι, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα. Υπήρχαν, επίσης, τσιλιαδόροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments