Ελλάδα

Παράσυρση επιβάτη μέχρι το τέλος της αποβάθρας στον Ηλεκτρικό

Παράσυρση επιβάτη μέχρι το τέλος της αποβάθρας στον Ηλεκτρικό

Πηγή Φωτογραφίας: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Παρολίγον τραγωδία με επιβάτη στον συρμό του ΗΣΑΠ

Την ζωή του κορώνα γράμματα έπαιξε ένας επιβάτης του Ηλεκτρικού το μεσημέρι της Πέμπτης.Συγκεκριμένα επιβάτης της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ) κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά καθώς ο συρμός, φέρεται να ξεκίνησε με την πόρτα να μην έχει κλείσει καθώς ο ίδιος επιχειρούσε να επιβιβαστεί.

Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων στον πρώην ΗΣΑΠ, το περιστατικό συνέβη στον σταθμό της Νέας Ιωνίας προς Πευκάκια όταν ο επιβάτης επιχείρησε να κρατήσει με το πόδι του την πόρτα του συρμού ανοιχτή αφού είχε ηχήσει το σήμα κλεισίματος των θυρών.

Ωστόσο η πόρτα έκλεισε, ο συρμός ξεκίνησε παρασέρνοντας τον επιβάτη στην αποβάθρα για περισσότερα από είκοσι μέτρα.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από την επέμβαση άλλων επιβατών.

Επιβάτες έσπασαν το τζάμι ασφαλείας και τράβηξαν τον μοχλό έκτακτης ανάγκης μετά την έξοδο του συρμού από την πλατφόρμα. Για την ακρίβεια ο συρμός σταμάτησε λίγα μέτρα μετά το τελείωμα της αποβάθρας, ακριβώς στο πορτάκι που βρίσκεται στο σημείο.

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΣΤΑ.ΣΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης 11/07 στην αποβάθρα του σταθμού της Γραμμής 1 του Μετρό «Ν. Ιωνία», 50χρονος επιβάτης, παρότι ήχησε ο χαρακτηριστικός ήχος κλεισίματος των θυρών, επιχείρησε με τα πόδια και τα χέρια του να εμποδίσει το κλείσιμο αυτών. Ο συρμός εκκίνησε και σταμάτησε λίγα μέτρα μετά το τελείωμα της αποβάθρας από επιβάτες, που έκαναν χρήση του σήματος κινδύνου, με αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί  ο επιβάτης. Στη συνέχεια, αφού ελέγχθηκε το κλείσιμο των θυρών από τον οδηγό και τον σταθμάρχη της «Ν. Ιωνίας», ο συρμός συνέχισε το δρομολόγιο ως τον επόμενο σταθμό «Πευκάκια», όπου εκκενώθηκε, για να πραγματοποιηθεί, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο απαραίτητος έλεγχος στο Αμαξοστάσιο Πειραιά από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στον σταθμό «Πευκάκια» ο σταθμάρχης προσέφερε στον επιβάτη τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Άμεσα κατέφθασε στο σημείο μηχανή του ΕΚΑΒ και μετά τον έλεγχο ο επιβάτης αποχώρησε οικειοθελώς και ζήτησε ακύρωση της κλήσης του ασθενοφόρου.

Η ΣΤΑ.ΣΥ εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Με αφορμή σε αυτό, υπενθυμίζει στους επιβάτες, ότι απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τον συρμό μετά τον χαρακτηριστικό, προειδοποιητικό ήχο κλεισίματος των θυρών για λόγους ασφάλειας. Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή των επιβατών στο να μην χρησιμοποιούν το σώμα τους ή κάποιο αντικείμενο για να εμποδίσουν το κλείσιμο των θυρών, καθώς η ενέργεια αυτή ενέχει τον κίνδυνο τραυματισμού, αλλά και πρόκλησης βλαβών που παρακωλύουν το συγκοινωνιακό έργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments