Ελλάδα

Σε έξαρση ο κορωνοϊός, οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα [vid]

Σε έξαρση ο κορωνοϊός, οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΓΟΛΙΔΑ- Ρapid test στο Τολό.(Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Πότε αναμένουν αποκλιμάκωση οι ειδικοί - «Έχουμε νέες παραλλαγές με νέες μεταλλάξεις»

Σε έξαρση είναι ο κορονοϊός στη χώρα μας με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, να τονίζει πως η έξαρση αυτή θα συνεχίσει μέχρι τέλος Ιουλίου, με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε οκτώ από τις δέκα (8/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Μείωση παρατηρήθηκε σε μία (1/10) και σταθεροποίηση σε μία (1/10) από τις δέκα περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητική τάση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+101%), στα Ιωάννινα (+65%), στην Ξάνθη (+62%), στην Πάτρα (+40%), στη Λάρισα (+39%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στον Βόλο (+21%), στη Θεσσαλονίκη (+18%) και στην Αλεξανδρούπολη (+17%).

Μείωση παρατηρήθηκε στην Αττική (-22%), ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στα Χανιά (0%).

«Καλοκαίρι έχουμε, διακοπές θα πάμε, ο κορονοϊός δεν είπαμε ποτέ ότι έφυγε. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, καμία σχέση τα κρούσματα. Είναι πάρα πολλά, είναι πολλές οι νοσηλείες αλλά και οι θάνατοι. Το 21 – 22 οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί. Θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου η έξαρση», τόνισε η κ. Παγώνη σε σημερινές της δηλώσεις στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Σύμφωνα με την ίδια, «οι ομάδες υψηλού κινδύνου με τα υποκείμενα νοσήματα, καλό θα είναι, μόλις νοσήσουν, να πάρουν τον γιατρό τους και να ξεκινήσουν αντιική αγωγή με τις συστάσεις του γιατρού. Έτσι θα προλάβουν τις επιπλοκές και τις νοσηλείες. Αυτές οι ομάδες καλό είναι, όταν βγαίνουν σε κλειστούς χώρους και υπάρχει συνωστισμός, να φορέσουν τις μάσκες τους. Οι υπόλοιποι τα αντισηπτικά μας. Το καινούργιο στέλεχος μπορεί να είναι πολύ μεταδοτικό, όμως η κλινική εικόνα του ασθενούς δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενα στελέχη που ήταν πολύ βαριά η εικόνα και έκαναν γρήγορα επιπλοκές. Είναι αρκετοί οι ασθενείς με κορονοϊό, αλλά δεν θέλουμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Χρειάζεται προσοχή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments