Τεχνολογία

TSMC: Η ΑΙ ανεβάζει ακόμα μια εταιρεία ημιαγωγών στο κλαμπ των τρισεκατομμυρίων

TSMC: Η ΑΙ ανεβάζει ακόμα μια εταιρεία ημιαγωγών στο κλαμπ των τρισεκατομμυρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Aerial photo shows the night view of the Taiwan Semiconductor Manufacturing plant in Pukou district of Nanjing, East China’s Jiangsu province. Photo credit CFOTO/Future Publishing

H Taiwan Semiconductor Manufacturing Company είναι η πολυτιμότερη εταιρεία της Ασίας.

Χάρη στην ακόρεστη ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, η ταϊβανέζικη TSMC είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει την Πέμπτη σε νέο ρεκόρ και να εκτοξεύει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, όπως είναι το πλήρες όνομα της εταιρείας, είναι ο μεγαλύτερος εργολάβος ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στον κόσμο και παράγει τσιπ για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίες, ανάμεσά τους η Apple και η Nvidia, ένας άλλος μεγάλος κερδισμένος της ΑΙ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η μετοχή της TSMC έχει ανέβει φέτος κατά σχεδόν 80%, πολύ πάνω από τον δείκτη Taiwan SE Weighted που έχει καταγράψει στο ίδιο διάστημα άνοδο 35%.

Την Πέμπτη, η μετοχή έκλεισε με άνοδο 2% στο χρηματιστήριο της Ταϊπέι και το ADR της εταιρείας ανέβασε προσωρινά την αποτίμηση σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Από τις αρχές του έτους, ξένοι επενδυτές έχουν διοχετεύσει 4,8 δις δολάρια στο χρηματιστήριο της Ταϊπέι, στο οποίο κυριαρχεί η TSMC ως η πολυτιμότερη εταιρεία της Ασίας.

Το 2024 είναι γενικά μια καλή χρονιά για τις εταιρείες που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη, και κυρίως τους κατασκευαστές ημιαγωγών, με μεγάλα οφέλη στην κεφαλαιοποίηση.

Τον περασμένο μήνα η Nvida ξεπέρασε για λίγο τη Microsoft ως η πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου. Η χρηματιστηριακή της αξία υπερβαίνει πλέον τα 3 τρισ., όπως συμβαίνει και με τις Microsoft και Apple.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments