Nέα της αγοράς

Η Apple ανοίγει στους ανταγωνιστές το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου

Η Apple ανοίγει στους ανταγωνιστές το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου
Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ αποδέχθηκαν την Πέμπτη την πρόταση της Apple

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ αποδέχθηκαν την Πέμπτη την πρόταση της Apple να ανοίξει το σύστημα πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων σε ανταγωνιστές, προκειμένου να διευθετηθεί μια τετραετής έρευνα που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε υψηλό πρόστιμο για την κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone.

Η απόφαση της Apple να διευθετήσει την αντιμονοπωλιακή έρευνα της ΕΕ σηματοδοτεί μια σπάνια κίνηση από την εταιρεία, η οποία αντιδρούσε στην επιτήρηση των ρυθμιστικών Αρχών της ΕΕ για τον ανταγωνισμό που ελέγχει τις επιχειρηματικές πρακτικές.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τρεις έρευνες βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA) σχετικά με τις εν λόγω επιχειρηματικές πρακτικές της και η Κομισιόν, η οποία ενεργεί ως ο φορέας επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ, δήλωσε ότι η πρόταση της Apple θα ισχύει για 10 χρόνια.

Σήμερα, περισσότερες από 3.000 τράπεζες στην Ευρώπη προσφέρουν το Apple Pay.

«Από εδώ και στο εξής, οι ανταγωνιστές θα μπορούν να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά την Apple Pay για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου με το iPhone σε καταστήματα. Έτσι, οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεσή τους μια ευρύτερη γκάμα ασφαλών και καινοτόμων πορτοφολιών για κινητά», δήλωσε η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η αποκαλούμενη τεχνολογία tap-and-go της Apple με την επωνυμία NFC, επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές με κινητά πορτοφόλια. Τώρα θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στο NFC της για να προ-κατασκευάσουν εφαρμογές πληρωμών για ανταγωνιστικούς παρόχους κινητών πορτοφολιών.

Η Apple δήλωσε ότι η με την πρότασή της θα δώσει στους Ευρωπαίους προγραμματιστές τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τις πληρωμές tap-and-go και για άλλες χρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές είχαν κατηγορήσει πριν από δύο χρόνια την Apple ότι παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό για το κινητό πορτοφόλι της Apple Pay εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές, προγραμματιστές εφαρμογών, να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία tap-and-go.

Η εταιρεία τον Ιανουάριο προσφέρθηκε να διευθετήσει την υπόθεση για να αποτρέψει την επιβολή προστίμου και τη διαπίστωση αδικήματος

Τον Μάρτιο, επιβλήθηκε στην Apple με πρόστιμο 1,84 δισ. ευρώ –  πρόκειται γα το πρώτο πρόστιμο στην εταιρεία για αντιμονοπωλιακούς λόγους – με το αιτιολογικό της παρεμπόδισης του ανταγωνισμού στο streaming μουσικής μέσω περιορισμών στο App Store της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments