Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για Καραμανδάνειο: Κινηθήκαμε αποφασιστικά και πετύχαμε ένα μικρό θαύμα [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης για Καραμανδάνειο: Κινηθήκαμε αποφασιστικά και  πετύχαμε ένα μικρό θαύμα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το σύστημα πυρασφάλειας που εγκαινίασα λειτούργησε άψογα»

Την πλήρη και βαθιά ικανοποίησή του για την έγκαιρη και αποφασιστική αντιμετώπιση της φωτιάς, που απείλησε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων, εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας για την πρόσφατη πυρκαγιά στο Καραμανδάνειο, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι «η αλήθεια είναι ότι αυτό που συνέβη χθες με το Καραμανδάνειο ήταν ένα μικρό θαύμα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη διαχείριση που κάναμε κεντρικά, από το υπουργείο Υγείας, για τους εργαζόμενους και την διοικήτρια που έκανα πραγματικά άριστη δουλειά».

Όπως συμπλήρωσε ο Άδωνις, «τα πραγματικά περιστατικά είναι ότι ξεσπάει η φωτιά, οι άνεμοι φυσούσαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όμως, εγώ αποφάσισα αμέσως να εκκενώσουμε το νοσοκομείο άμεσα για προληπτικούς λόγους, ρισκάροντας μια μικρή ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους. Τους οδηγήσαμε στον Άγιο Ανδρέα και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. Και ενώ είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση, ο άνεμος άλλαξε, η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο και ένα κουκουνάρι πετάχτηκε και έβαλε φωτιά μέσα στο νοσοκομείο».

«Όμως, είχαμε εγκαινιάσει το νέο σύστημα πυρασφάλειας και έτσι σβήσαμε αμέσως τη φωτιά, η οποία θα εξαπλωνόταν μέσα στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός, «το νέο σύστημα πυρασφάλειας δούλεψε άψογα. Σβήσαμε χάρη σε αυτό άμεσα τη φωτιά. Σήμερα, το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά. Είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη δυτική Ελλάδα. Ήταν ένα αχούρι, αλλά το ανακαινίσαμε και σήμερα είναι ένα πραγματικό στολίδι για τη δημόσια υγεία και την δυτική Ελλάδα. Πλέον, το Καραμανδάνειο είναι ανταγωνιστικό των ιδιωτικών παιδιατρικών νοσοκομείων», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments