Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Κάθε μέρα ο Κασσελάκης ξεμπροστιάζει ηθικά τον Τσίπρα και ο Τσίπρας δεν αντιδρά

Άδωνις Γεωργιάδης: Κάθε μέρα ο Κασσελάκης ξεμπροστιάζει ηθικά τον Τσίπρα και ο Τσίπρας δεν αντιδρά

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)-«Κάθε μέρα, ο Κασσελάκης υπονοεί ότι υπάρχει θέμα ηθικής συγκρότησης του Τσίπρα και ο Τσίπρας δεν αντιδρά», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαράδεκτος ο Όρμπαν – Αναγνωρίζει με τη στάση του το ψευδοκράτος της Β. Κύπρου

«Κάθε μέρα, ο Κασσελάκης υπονοεί ότι υπάρχει θέμα ηθικής συγκρότησης του Τσίπρα και ο Τσίπρας δεν αντιδρά», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, σε αποψινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα των εφημεριακών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών και είπε πως «εγώ δεν επιστρατεύω. Δεν έχω στρατιωτικές αρμοδιότητες. Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι η νούμερο ένα υποχρέωση του υπουργού Υγείας. Υπάρχουν ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα μπορούσαν να παράσχουν υπηρεσίες στο δημόσιο νοσοκομείο. Το κράτος παρέχει τα πάντα στους ιδιώτες γιατρούς, αλλά όταν το κράτος τους ζητεί να βάλουν πλάτη με δυο εφημερίες, αυτοί αρνούνται. Εγώ δίνω την αμοιβή που παίρνει και ο γιατρός του ΕΣΥ, χωρίς να κάνω διακρίσεις ανάμεσα σε γιατρούς δύο ταχυτήτων. Είναι τόσο φοβερό για ένα ιδιώτη γιατρό να δώσει δυο εφημερίες το μήνα; Προσπαθώ να το χειριστώ, χωρίς να κόψω την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αυτή είναι ένα εργαλείο του κράτους που παρέχει δωρεάν στους ιδιώτες γιατρούς και αυτό πρέπει να το έχουν καλά υπόψη τους».

Αναφερόμενος στους γιατρούς για τις άγονες γραμμές, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι «με τη νέα ΚΥΑ αυξάνουμε τις άγονες περιοχές και αυξάνουμε και τις υλικές απολαβές των γιατρών. Αυτό το νέο πλαίσιο θα έχει θεσμοθετηθεί μέσα στον Ιούλιο. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού σε άγονη περιοχή».

Μιλώντας για την πυρκαγιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «είμαι υπερήφανος γιατί αυτό που έγινε στο Καραμανδάνειο ήταν ένα μικρό θαύμα. Εκκενώσαμε αμέσως το νοσοκομείο. Επέμεινα για προληπτικούς λόγους. Όταν η φωτιά έφτασε στο νοσοκομείο, το Καραμανδάνειο ήταν άδειο, χωρίς παιδιά και προσωπικό. Και θέλω να προσθέσω πως πριν από λίγο καιρό, εγκαινιάσαμε το νέο σύστημα πυρασφάλειας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πυρασφάλειας. Χάρη σε αυτό το σύστημα, η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη μήνυση κατά του Πολάκη, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Βαρέθηκα να τσακώνομαι με τον κ. Πολάκη. Επειδή δεν μπορώ να αντέξω άλλο τις προσβολές του, κινήθηκα δικαστικά εναντίον του. Έχουμε τελειώσει. Δεν θα ανεχθώ να με λέει λαδέμπορα και διεφθαρμένο ο Πολάκης. Πού λύνουν οι άνθρωποι τις διαφορές τους στον πολιτισμένο κόσμο; Στα δικαστήρια. Κατέθεσα μήνυση και αγωγή. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η εμπάθεια. Και κάπου χρειάζεται και ένα όριο. Αν είναι οι δικαστές να υποχωρούν σε όποιον βρίζει, τότε να αρχίσω να βρίζω κι εγώ. Παρά ταύτα, έχω εμπιστοσύνη στους δικαστές και είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκαιο κατά το σύνταγμα και τους νόμους, παρά το bullying που ο Πολάκης ασκεί στους δικαστές».

Σε σχέση με την υπόθεση της Novartis, επισημάνθηκε ότι «υπήρχε το παραμύθι ότι κάποιοι καλοί υπάλληλοι κατέθεσαν. Μιλάμε για τρεις υπαλλήλους και 30 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα υπάρχει ένα τεράστιο νομικό και ηθικό ζήτημα. Για να γίνει κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας, δεν πρόκειται να λάβει αμοιβή. Αν τα έχουν πάρει λοιπόν, τότε κακώς έχουν προστασία. Η προστασία πρέπει να καταπέσει. Η προστασία τους είναι παράνομη. Η εισαγγελία θα το δει αυτό – δεν μπορεί. Αυτό ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς. Ελπίζω ότι η εισαγγελία θα παρέμβει».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις μίλησε για τη συγχώνευση της τράπεζας  Αττικής με την Παγκρήτια, λέγοντας:  «Θα μιλήσω ως πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αν περάσει η πρόταση Κασσελάκη, καήκαμε. Η πρόταση του Κασσελάκη σημαίνει καταστροφή. Καλύτερη συμφωνία ανάμεσα σε Αττικής και Παγκρήτια δεν υπάρχει».

Τοποθετούμενος για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως «κάθε ημέρα, ο Κασσελάκης υπονοεί ότι υπάρχει θέμα ηθικής ακεραιότητας Τσίπρα και ο Τσίπρας δεν αντιδρά. Με βάση όσα λέει ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του. Βγήκε ο Αρβανίτης και είπε πως πολλοί εργαζόμενοι δούλευαν με μαύρα λεφτά».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Άδωνις τόνισε: «Δεν θέλω να διαλυθεί η γείτονα χώρα. Θέλω τα σύνορα να είναι σεβαστά. Ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν. Αυτή η εξόφθαλμη παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών, μας εξυπηρετεί όλους εμάς που θέλουμε την διάλυση της συμφωνίας. Είναι μια συμφωνία γραμμένη στο πόδι. Όμως, αν οι Σκοπιανοί δώσουν τη βεβαιότητα ότι παραβιάζουν τη συμφωνία, τότε φτάνουμε κοντά στη διάλυση της συμφωνίας. Με τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα έχασε το χαρτί σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Την Τροία δεν την πήρε ο Αίαντας ούτε ο Αχιλλέας, αλλά ο Θησέας ο πολυμήχανος. Έχει αρχίσει η εκστρατεία πειθούς της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις ευθύνες των Σκοπίων».

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «φέτος, οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν πέσει στο μηδέν από 40 παραβιάσεις την ημέρα. Δεν είναι τα βιβλία τους το πρόβλημα, αλλά η πολιτική στο πεδίο. Πριν από τέσσερα χρόνια, η κατάσταση ήταν πολύ πιο φορτισμένη από την τουρκική επιθετικότητα. Σήμερα, όμως, οι παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι στο μηδέν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σήμερα, η Τουρκία είναι πιο μαζεμένη από ποτέ, γιατί η Ελλάδα είναι πιο οπλισμένη από ποτέ και με ισχυρότατες συνεργασίες».

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το Κυπριακό, ισχυριζόμενος: «Παρακολούθησα την ομιλία στο ΕΚΠΑ του Νίκου Χριστοδουλίδη. Η επέτειος του Αττίλα 1 και 2 μας πενθεί. Ο Ελληνισμός δεν θα ησυχάσει ποτέ, αν δεν απελευθερωθεί η Κερύνεια. Και σε σχέση με τον Ορμπάν, αυτός πήγε και παρέστη στη συνεδρίαση των τουρκικών κρατών, στα οποία ήταν και η Νότια Κύπρος. Είναι γαιδούρι. Δικαίωμά του να είναι φιλότουρκος. Αλλά δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο ως πρόεδρος της Ε.Ε. Είναι μια μεγάλη πρόκληση να πηγαίνει στον Πούτιν. Η προεδρία της Ε.Ε. είναι μια πολύ τιμητική πράξη. Ο προεδρεύων πρέπει να είναι πάντα ουδέτερος. Και πάει ο Όρμπαν να συμμετάσχει στην ένωση τουρκικών κρατών και αναγνωρίζει με τη συμπεριφορά του το ψευδοκράτος;», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments