Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Τράπεζα Αττικής ξεπερνά κάθε λογική [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Τράπεζα Αττικής  ξεπερνά κάθε λογική [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Διαψεύδω το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη για δήθεν κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων»

«Είναι εξωφρενική η άποψη που εκφράζει ο Κασσελάκης για την Τράπεζα Αττικής», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινή παρέμβασή του, και αναφερόμενος στη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει πως «ήμουν επί μακρύ χρονικό διάστημα υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και άρα, γνωρίζω τα θέματα. Πιο αμαρτωλή ιστορία από την τράπεζα Αττικής δεν υπάρχει. Επί ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος έβαλε ένα σκασμό λεφτά. Η κυβέρνησή μας έχει προσπαθήσει να βρει λύση για την τράπεζα. Η Τράπεζα Αττικής γίνει ένα δράμα. Εύχομαι πραγματικά να ολοκληρωθεί η συμφωνία τράπεζας Αττικής και Πακρήτιας τράπεζας».

Την ίδια στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει την έκπληξή του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης μού κάνει τρομερή εντύπωση ότι αντιδρά στο ενδεχόμενο συμφωνίας. Ο κ. Κασσελάκης διατείνεται ότι είναι σπουδαίος τραπεζικός. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτά που λέει ο Κασσελάκης. Ο μόνος λόγος είναι μήπως θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα μιας άλλης τράπεζας. Για το κράτος, το συμφέρον του κράτους, των πολιτών και της εθνικής οικονομίας, είναι σαφώς προτιμότερη η δημιουργία ενός πέμπτου πυλώνα. Το συμφέρον του κράτους είναι να προχωρήσει αυτή η συμφωνία. Όποιος αντιμάχεται αυτή τη συμφωνία υπηρετεί άλλα συμφέροντα, όχι τα συμφέροντα του κράτους. Θέλει να χαλάσει τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο τράπεζες. Ποια είναι η πρόταση Κασσελάκη; Επί ΣΥΡΙΖΑ, η τράπεζα αυτή καταστράφηκε. Μπήκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εξανεμίστηκαν. Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τράπεζα Αττικής ξεπερνάει κάθε λογική».

Αναφερόμενος, ακόμη, στο σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη», που κάνει λόγο για υποβάθμιση της δημόσιας ψυχικής υγείας και κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας είναι ξεκάθαρος και αποστομωτικός: «Είναι ποτέ δυνατόν να θέλουμε να κλείσουμε τα ψυχιατρικά νοσοκομεία; Ο συντάκτης του νομοσχεδίου είναι ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ένας από τους πιο γνωστούς ψυχιάτρους της Ελλάδας. Ο Βαρτζόπουλος είναι ένας εκλεκτός επιστήμονας, βαθύς γνώστης των ψυχιατρικών ζητημάτων. Και ως προς το έλλειμμα ιατρών, αυτό είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ένα πρόβλημα υπαρκτό. Άρα, πρέπει να πάμε σε ένα νέο μοντέλο, όπου ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας θα πρέπει να συνεργάζονται. Δυστυχώς, η κουλτούρα της συναίνεσης δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Όμως, θα πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε σε ένα νέο περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, διαψεύδω το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» και τονίζω πως πρόκειται να κλείσει κανένα ψυχιατρικό νοσοκομείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments