Πολιτική

Άδωνις κατά Δούκα: Προτιμάς να υπολειτουργούν τα νοσοκομεία για να μην κάνουν δυο εφημερίες ιδιώτες γιατροί;

Άδωνις κατά Δούκα: Προτιμάς να υπολειτουργούν τα νοσοκομεία για να μην κάνουν δυο εφημερίες ιδιώτες γιατροί;

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στην επίταξη των γιατρών που προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και στη γενικότερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας.

Μήπως προτιμά και την ιδιωτική ιατρική από τη δημόσια;

Την αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η… απόπειρα του Χάρη Δούκα να μιλήσει για τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στην επίταξη των γιατρών που προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και στη γενικότερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας.

Ειδικότερα, ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην Υγεία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η επίταξη που ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης καταδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση της υγείας μόνο προβλήματα δημιουργεί. Καλούμε τον Υπουργό να στηρίξει τη δημόσια υγεία, τους νέους γιατρούς, τους ειδικευόμενους που είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι και αποτελούν το μέλλον της χώρας μας».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να απορροφηθούν άμεσα από το ΕΣΥ. Πρέπει τα νοσοκομεία μας να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και οι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινό αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες να αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς. Ας προχωρήσουμε επιτέλους στις αλλαγές που χρειάζονται. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους».

Στην ανάρτηση του Χάρη Δούκα απάντησε με ένα δηκτικό σχόλιο ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα προτιμούσε να υπολειτουργούν τα νοσοκομεία παρά να κάνουν δύο εφημερίες το μήνα κάποιοι ιδιώτες γιατροί!

Αναλυτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Εύγε κύριε Δήμαρχε…μόνον που όλα όσα προτείνετε τα έχουμε ήδη κάνει και όμως ακόμη υπάρχουν περιφερειακά νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Εάν δηλ εσείς γίνεται Πρωθυπουργός πότε θα προτιμούσατε να αφήσετε τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν για να μην κάνουν δυο εφημερίες το μήνα κάποιοι ιδιώτες γιατροί; Θερμά συγχαρητήρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποσαφηνίσει πως δεν έχει καμιά  διάθεση σύγκρουσης με κανένα γιατρό, όπως ρητά έχει δηλώσει: «Στην εξάμηνη θητεία μου στο υπουργείο, κατάλαβα ότι η έλλειψη προσωπικού στο ΕΣΥ είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Έτσι, προχώρησα σε μια πλειάδα μεταρρυθμίσεων, όπως είναι η παροχή ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ, η δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να παρέχουν έργο στο ΕΣΥ, αυξήσαμε γενναία τις απολαβές των γιατρών για τις άγονες περιοχές».

Μάλιστα, σε σημερινή παρέμβαση, τόνισε πως «δεν χρησιμοποιώ τον όρο επίταξη. Έχουμε κάνει σειρά κινήσεων και θα κάνουμε και άλλες κινήσεις. Οικοδομούμε ένα νέο πλέγμα περιβάλλοντος στο ΕΣΥ. Αυτό όμως δεν λύνει βραχυχρόνια τα προβλήματα. Για παράδειγμα, στη Κω, έχουμε κάνει προκήρυξη επανειλημμένως για 4 παθολόγους. Όμως, υπάρχουν 9 παθολόγοι γύρω από το νοσοκομείο. Τι πρέπει να κάνω εγώ το καλοκαίρι; Πρέπει να πω ότι κάναμε ό,τι μπορούμε και να σταματήσω; Αυτή η επιλογή δεν υπάρχει. Βάλαμε τους διοικητές των νοσοκομείων και πήραν τηλέφωνο όλους τους παθολόγους και ζητήσαμε από 145 γιατρούς 2 εφημερίες το μήνα. Εισπράξαμε καθολική άρνηση. Το να κάνει 2 εφημερίες το μήνα είναι τόσο μεγάλη θυσία; Κάνω μια ύστατη έκκληση στο φιλότιμο των γιατρών αυτών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «δεν πρέπει να λέμε «κόψε το λαιμό σου» στους κατοίκους. Είναι σαν να λέμε ή θα πληρώσεις ιδιώτη γιατρό ή θα πεθάνεις. Ο γιατρός είναι ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά η ιατρική ιδιότητα είναι η κυρίαρχη. Είναι σαν να μην υποβιβάζουν την κυρίαρχη ιδιότητά τους. Κάνω μια ύστατη έκκληση στο φιλότιμό τους. Οι κοινωνίες θα μας στηρίξουν. Άκουσα ένα γιατρό να λέει ότι δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά όλου του κόσμου. Είναι μια πολύ ατυχής δήλωση, είναι πρόβλημα όλου του κόσμου!», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments