Πολιτική

Γκουτέρες σε Μητσοτάκη: Ο ΟΗΕ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Γκουτέρες σε Μητσοτάκη: Ο ΟΗΕ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ANTONIO GUTERRES (ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI)

Στόχος είναι οι εμπλεκόμενες πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, θέτοντας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το ζήτημα του Κυπριακού και τονίζοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στον ΟΗΕ ο Γενικός Γραμματέας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ανέφερε ότι έχει τη διάθεση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να φτάσουν οι δύο κοινότητες στην επανέναρξη του διαλόγου.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές ξεκαθάρισαν όμως, ότι δεν υπάρχει εισήγηση του Γενικού Γραμματέα για τετραμερή ή πενταμερή συνάντηση, το οποίο δεν δέχεται ούτε η Αθήνα.

Το επόμενο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι προτάσεις του Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος από την Τετάρτη 10 Ιουλίου μελετά την έκθεση που του παρέδωσε η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία ‘Ανχελα Ολγκίν.

Ο Γενικός Γραμματέας αναμένεται να ενθαρρύνει και τις δύο πλευρές να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ υπάρχει η πρόθεση να συζητηθεί η εντολή της κ. Ολγκίν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments