Πολιτική

Κεραμέως για υπόθεση της Πάρου: Ζήτησα αμέσως τη διερεύνησή της

Κεραμέως για υπόθεση της Πάρου: Ζήτησα αμέσως τη διερεύνησή της

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κεραμέως για υπόθεση της Πάρου: Ζήτησα αμέσως τη διερεύνησή της

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως, με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν εργοδότρια στην Πάρο να ζητά από εργαζόμενη μητέρα, να βάλει και την ανήλικη κόρη της να εργαστεί, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο προσφερόμενο κατάλυμα

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως, με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν εργοδότρια στην Πάρο να ζητά από εργαζόμενη μητέρα, να βάλει και την ανήλικη κόρη της να εργαστεί, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο προσφερόμενο κατάλυμα, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, των βουλευτών Χρ. Κατσώτη του ΚΚΕ και Ν. Ηλιόπουλου της Νέας Αριστεράς με θέμα την πρόσφατη εγκύκλιο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Το διάβασα και «τρελάθηκα» είπε η κυρία Κεραμέως, η οποία σημείωσε ότι, ενώ ζήτησε αμέσως από την Επιθεώρηση Εργασίας να διευκρινίσει το ζήτημα, διαπιστώθηκε ότι «δεν υπάρχει καταγγελία». Απευθυνόμενη μάλιστα στον κ. Ηλιόπουλο που έθιξε το θέμα, τον κάλεσε να παράσχει στην Επιθεώρηση Εργασίας τα στοιχεία που διαθέτει το κόμμα του, ώστε να μπορέσει σήμερα, αμέσως, να προχωρήσει στον αναγκαίο έλεγχο.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, η κυρία Κεραμέως είπε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος θα αμείβεται για τον πραγματικό χρόνο εργασίας του, ενώ στην κριτική ότι η κυβέρνηση κάνει δώρο στους εργοδότες τον χρόνο προετοιμασίας των εργαζομένων στη βιομηχανία, εκτείνοντας έτσι τον χρόνο εργασίας τους, σημείωσε ότι αποτελεί πάγια πρόβλεψη στο νομικό μας πλαίσιο, από το 1965.

Η προετοιμασία των εργαζομένων, για παράδειγμα να βάλουν τη στολή τους, να χτυπήσουν την κάρτα τους, «δεν περιλαμβάνεται στις ώρες εργασίας». Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, ισχύει εδώ και δεκαετίες και δεν έχει αμφισβητηθεί, υπογράμμισε υπουργός Εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments