Πολιτική

Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία – Μάχη τη νύχτα με τις αναζωπυρώσεις

Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία – Μάχη τη νύχτα με τις αναζωπυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία - Μάχη τη νύχτα με τις αναζωπυρώσεις

Η φωτιά έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, που μετέβη στην περιοχή

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Η φωτιά, όπως τονίζει, έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης». Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας έχει μεταβεί στην πυρκαγιά στην Κορινθία.

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

«14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα, 152 πυροσβέστες και δασοκομάντος, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού επιχείρησαν από το μεσημέρι στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες μας, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα εναέρια θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως. Όλοι τους έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη και τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Μάχη τη νύχτα με τις αναζωπυρώσεις

«Μέχρι αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύει καμία κοινότητα από την φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Στιμάγκα», ανέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Κορινθίας, Θανάσης Μανάβης.

Όμως, όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις, καθώς και ένα μικρό πύρινο μέτωπο, για το οποίο υπάρχει μία ανησυχία, μήπως κινηθεί προς την κοινότητα Χαλκί, που βρίσκεται απέναντι από την Στιμάγκα».

Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος, «οι πυροσβέστες είναι παρόντες και επιχειρούν» προσθέτοντας ότι «η Πυροσβεστική έχει ενεργοποιηθεί πάρα πολύ».

Όσον αφορά τους ανέμους, ο Θανάσης Μανάβης είπε ότι «έχει μειωθεί κατά πολύ η έντασή τους», ενώ μιλώντας για τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, είπε ότι «έχουν καεί πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments