Πολιτική

Λιβάνιος: Θα υπάρξει μοριοδότηση εντοπιότητας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές για προσλήψεις στο Δημόσιο

Λιβάνιος: Θα υπάρξει μοριοδότηση εντοπιότητας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές για προσλήψεις στο Δημόσιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Λιβάνιος: Θα υπάρξει μοριοδότηση εντοπιότητας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές για προσλήψεις στο Δημόσιο

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί αρχές Σεπτεμβρίου

Τη μοριοδότηση της εντοπιότητας για τις προσλήψεις σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος. Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή, το σχετικό νομοσχέδιο που θα αφορά γενικότερα την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ θα κατατεθεί αρχές Σεπτεμβρίου.

«Θα πριμοδοτήσουμε την εντοπιότητα κυρίως στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές» τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «Νέας Αριστεράς» Νάσου Ηλιόπουλου, διευκρινίζοντας ότι ειδικά για τα νησιά δεν θα τεθούν πληθυσμιακά κριτήρια.

Και πρόσθεσε: «Αν για παράδειγμα ανοίξει θέση στις Πρέσπες και υπάρχει ενδιαφερόμενος πτυχιούχος από την περιοχή θα πριμοδοτηθεί και θα πάρει την θέση. Η ρύθμιση δίνει κίνητρο σε ένα άνθρωπο να μείνει στον τόπο του. Παράλληλα, ειδικά για τις νησιωτικές – τουριστικές περιοχές λύνεται το πρόβλημα της στέγασης καθώς σε πολλές περιπτώσεις το ενοίκιο ξεπερνά το μισθό ενός νεοπροσλαμβανόμενου. Για τα νησιά δεν θα τεθεί πληθυσμιακό κριτήριο για την εντοπιότητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Λέσβου να μην προσληφθεί κάποιος που κατοικεί στο νησί και θα πρέπει να έρθει ένας άλλος από την Αθήνα».

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε παράλληλα πως η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών μητρώων θα επιταχύνει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ καθώς οι υπάλληλοι της αρχής θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των υποψηφίων (πχ για την οικογενειακή κατάσταση, εργασιακή εμπειρία κ.α.) άμεσα και αντικειμενικά χωρίς το τελικό τους αποτέλεσμα να εγείρει ενστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments