Πολιτική

Νέα “τσιπρική” ομάδα κατά του Κασσελάκη

Νέα “τσιπρική” ομάδα κατά του Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [368936] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συμμετέχουν Γεροβασίλη, Νοτοπούλου, Ραγκούσης.

Τα «87» στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εμφανίζονται πλέον αποφασισμένα να καταγραφούν ως η νέα τάση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα έχει ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας χθες δεν είχε αποτελέσματα και αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα, λόγω της σοβαρότητας του οικονομικού θέματος του κόμματος.

Στη συνεδρίαση, 8 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας παρουσίασαν ένα νέο κείμενο με επικρίσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη και ζήτησαν ψηφοφορία. Τα 8 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου. Το κείμενο περιείχε τρεις ενότητες, με την πρώτη να αναφέρεται στα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών και την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας.

Στο δεύτερο μέρος, τα στελέχη εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την αναμόρφωση του κόμματος, ισχυριζόμενα ότι η κατάργηση των οργανώσεων και των Νομαρχιακών Επιτροπών θα οδηγούσε στη διάλυση του κόμματος. Στην τρίτη ενότητα, αναφέρθηκαν στο “μαύρο χρήμα” που έχει αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη να ζητούν ψηφοφορία για αυτές τις αναφορές και να διαψεύσουν τυχόν εμπλοκές του ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα. Παρά την επιμονή των 8, η ψηφοφορία δεν πραγματοποιήθηκε.

Εκνευρισμός υπήρξε, πάντως, και όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τα τρολ και πιο συγκεκριμένα για τον ρόλο που διαδραματίζει ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης στα εσωτερικά του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαβεβαίωνε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο και ότι γενικά ο ίδιος δεν έχει σχέση με τρολ.

Η αναστολή της εφημερίδας “Αυγή” προκάλεσε συζητήσεις, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος έκλεισε πρώτα την εφημερίδα και τώρα ζητάει νομιμοποίηση. Ταυτόχρονα, μέλη του κόμματος ζήτησαν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, λόγω των δηλώσεών του, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να επιθυμεί τη σωστή οργάνωση του κόμματος ενόψει της ΔΕΘ, στην οποία θα παρευρεθεί για πρώτη φορά. Για τον λόγο αυτό πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας για πέντε τομείς: τη στέγη, τις τράπεζες-ιδιωτικό χρέος, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υγεία και την εργασία.

Χθες, εκτός από τις εσωκομματικές διαφωνίες, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την πρώτη του επαφή με τους πολίτες. Δεκάδες άνθρωποι προσήλθαν στα γραφεία της Κουμουνδούρου για να τον συναντήσουν και να του εκφράσουν τα προβλήματά τους. Μέχρι αργά το βράδυ, είχε συνομιλήσει με περισσότερους από 40 πολίτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Συνολικά, πάνω από 80 άνθρωποι επισκέφτηκαν τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments