Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουτέρες: Επιβεβλημένη η επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουτέρες: Επιβεβλημένη η επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 4η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ/ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στη Νέα Υόρκη, που συμπίπτει χρονικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στη Νέα Υόρκη, που συμπίπτει χρονικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό. Η Αθήνα υποστηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και σε πλήρη συνεννόηση με την Λευκωσία για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη διπλωματική δραστηριότητα για το Κυπριακό. Σήμερα στις 18:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στο τετ α τετ που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Τουρκίας έθεσε το θέμα. Είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να υπάρξει εκ νέου επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυσή του ενώ στη συνέχεια η ειδική διαπραγματεύτρια του ΟΗΕ έχει καταθέσει την έκθεσή της και είχε μάλιστα συναντήσεις με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών τόσο της χώρας μας όσο και της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον. Σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για το κρίσιμο αυτό θέμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments