Διεθνή

Η Ρωσία μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη

Η Ρωσία μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

"Η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για την αποτροπή της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης στην Ευρώπη".

Η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για την αποτροπή της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ένα βίντεο που παρουσίασε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Πεσκόφ απάντησε: “Έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες αυτών των (ευρωπαϊκών) κρατών είναι εν δυνάμει θύματα (επιθέσεων)”.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ και η Γερμανία ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να αναπτύσσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Γερμανία το 2026, για να επιδείξουν την δέσμευση τους προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή σε μια περίοδο που η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν συγκεκριμένα ότι “σποραδικές αναπτύξεις” προετοιμάζονται για μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή που θα περιλαμβάνει πυραύλους SM-6, πυραύλους Tomahawk και υπερηχητικά όπλα με μεγαλύτερη εμβέλεια από τις υπάρχουσες σήμερα δυνατότητες στην Ευρώπη.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι μια νέα αμερικανική αντιαεροπορική βάση στην βόρεια Πολωνία, που έχει σχεδιασθεί για να εντοπίζει και να αναχαιτίζει βαλλιστικές πυραυλικές επιθέσεις ως τμήμα μιας ευρύτερης πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, είναι σε ετοιμότητα.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Κρεμλίνου που την αμέσως επόμενη μέρα Πέμπτη, καταδίκασε ανοιχτά την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύσσουν προσεχώς κι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πυραύλους μακρού βεληνεκούς στη Γερμανία, καταγγέλλοντας την επιστροφή “στον ψυχρό πόλεμο”, ενώ μέσω της ένοπλης σύρραξης της Ρωσίας με την Ουκρανία, η οποία  υποστηρίζεται από τη Δύση.

“Η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία συμμετέχουν άμεσα στη σύγκρουση για την Ουκρανία. Όλα τα στοιχεία του ψυχρού πολέμου επιστρέφουν, με σύγκρουση, με απευθείας σύγκρουση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Όλα αυτά επιχειρούνται για να διασφαλιστεί η στρατηγική ήττα μας στο πεδίο της μάχης”, συνέχισε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης.

“Αυτός δεν είναι λόγος να είμαστε απαισιόδοξοι, αντίθετα, είναι λόγος για να ενωθούμε και να χρησιμοποιήσουμε το τεράστιο δυναμικό μας για να επιτύχουμε όλους τους στόχους που ορίσαμε στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments