Διεθνή

Χριστοδουλίδης: Θετικά νέα σύντομα για το Κυπριακό

Χριστοδουλίδης: Θετικά νέα σύντομα για το Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: [364911] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το Κυπριακό, στη διάρκεια δεξίωσης στη γαλλική πρεσβευτική κατοικία με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Στις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας αναφέρθηκε χθες Παρασκευή το βράδυ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναφορικά με το Κυπριακό, στη βάση πληροφόρησης που έλαβε, παραμένει αισιόδοξος ότι σύντομα, πριν το τέλος του έτους, θα υπάρξουν θετικά νέα.

Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβευτής της Γαλλίας με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλικής Δημοκρατίας, στην πρεσβευτική κατοικία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δυναμικές διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται ραγδαία από το 2016 με την υπογραφή της Στρατηγικής Ατζέντας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για «την αλληλεγγύη και συνεχή υποστήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειές μας για επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης».

Πρόσθεσε ότι «η κύριά μου προτεραιότητα ως πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει η επανένωση της Κύπρου και ο τερματισμός της 50χρονης διαίρεσης και κατοχής», κάτι που θα επιτρέψει στην Κύπρο να εξελιχθεί περαιτέρω ως δύναμη σταθερότητας σε μια ταραχώδη περιοχή.

Επισήμανε, επίσης, ότι εργάζεται εντατικά με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, εξαντλώντας κάθε προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που είχαν διακοπεί και σύμφωνα με τη μόνη δυνατή βάση λύσης, την οποία καθορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα.

Και τόνισε ότι «μετά από πληροφόρηση που έλαβα σήμερα (χθες), παραμένω αισιόδοξος ότι θα έχουμε θετικά νέα σύντομα, πριν το τέλος του έτους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments