Nέα της αγοράς

Κρητικός: Από τα 128 εκατομμύρια το 2014 αγγίζει τα 800 εκατομμύρια ευρώ το 2024

Κρητικός: Από τα 128 εκατομμύρια το 2014 αγγίζει τα 800 εκατομμύρια ευρώ το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Αναμένεται όμως ότι θα είναι το πρώτο από μία σειρά αντίστοιχα καταστήματα που σκοπεύει να δημιουργήσει η Κρητικός στο μέλλον, όπου το συγκεκριμένο της πλατείας Κλαυθμώνος θα αποτελέσει τον πιλότο για όλα τα υπόλοιπα.

Σε μία διαφορετική αγορά από αυτή που μας είχε συνηθίσει έως και τώρα στοχεύει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Κρητικός, δημιουργώντας πλέον ένα νέο concept καταστήματος στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το “Εκλεκτόν” θα μπορούσε κανείς να πει ότι βαδίζει στα όρια ενός delicatessen καταστήματος τροφίμων, με γεύσεις και προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς αλλά και από ξένες επιλεγμένες επιχειρήσεις και παραγωγούς τροφίμων. Το πρώτο κατάστημα δημιουργείται στο κέντρο της Αθήνας, σε μία περιοχή όπου η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός επιδιώκει να αντλήσει σημαντικά οφέλη από την τουριστική κίνηση που υπάρχει στην περιοχή. Την ίδια στιγμή μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες επενδύσεις στον συγκεκριμένο δρόμο και οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank), δημιούργησαν ή πρόκειται να δημιουργήσουν εκεί τα κεντρικά τους γραφεία, ενισχύοντας ουσιαστικά την κατανάλωση και premium προϊόντα, τα οποία θα φιλοξενούνται στα ράφια του συγκεκριμένου καταστήματος, το οποίο κάνει εγκαίνια την Παρασκευή 10 Ιουλίου. Αναμένεται όμως ότι θα είναι το πρώτο από μία σειρά αντίστοιχα καταστήματα που σκοπεύει να δημιουργήσει η Κρητικός στο μέλλον, όπου το συγκεκριμένο της πλατείας Κλαυθμώνος θα αποτελέσει τον πιλότο για όλα τα υπόλοιπα.

Εκτός όμως από το γεγονός ότι θα αξιοποιηθεί η θέση του καταστήματος και η προσέλευση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, ένας ακόμα λόγος που το συγκεκριμένο κατάστημα έρχεται στο προσκήνιο, είναι ότι μπορεί να προσφέρει υπεραξίες και καλύτερα περιθώρια κέρδους λόγω του μείγματος των προϊόντων που θα διαθέτει. Θα θυμίσουμε εδώ ότι στο ίδιο σημείο βρισκόταν παλαιότερα το delicatessen κατάστημα της εταιρείας Αφοί Βασιλόπουλοι, το οποίο παλαιότερα ήταν λίγα μέτρα μακριά, επί της Σταδίου και καταστράφηκε από τις πυρκαγιές στα παράπλευρα κτίρια, αυτά του Kosta Boda και των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων και στη συνέχεια μετεγκαταστάθηκε στον κάθετο της οδού Σταδίου δρόμο, την Παπαρηγοπούλου. Το παντοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του το 1907, στον αριθμό 19 της Σταδίου, από τους επιχειρηματίες Τσολίνα και Αλεξάνδρου. Οι Αφοί Βασιλόπουλοι, Γεράσιμος, Γιώργος, Χαράλαμπος και Γιάννης, πήραν τις τύχες του παντοπωλείου στα χέρια τους το 1950. Εκτοτε στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας το συγκεκριμένο παντοπωλείο, και μετέπειτα delicatessen, έγινε γνωστό ως “ο μικρός Βασιλόπουλος”.

Όταν σταμάτησε να λειτουργεί το delicatessen “Αφοί Βασιλόπουλοι”

Τα δεδομένα άλλαξαν και το 2019 το κατάστημα Αφοί Βασιλόπουλοι διέκοψε τη λειτουργία του και τη θέση του πήρε ένα κατάστημα της αλυσίδας Κρητικός. Η οποία αποφάσισε φέτος να προχωρήσει στην ανακατασκευή και ανακαίνιση του συγκεκριμένου καταστήματος, δημιουργώντας το “Εκλεκτόν”. Η νέα τυπολογία καταστήματος της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός θα δίνει έμφαση σε διαφοροποιημένα προϊόντα που δεν συναντά κάποιος σε ένα παραδοσιακό σούπερ μάρκετ, ενώ θα διαθέτει και κάβα, έτοιμα προϊόντα εστίασης για άμεση κατανάλωση όπως σάντουιτς και σαλάτες και φαγητό. Στη γκάμα του “Εκλεκτόν” θα περιλαμβάνονται παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα καθώς και αναβαθμισμένο κωδικολόγιο με ξένα προϊόντα.

Οι επενδύσεις στη Σταδίου

Την εικόνα της οδού Σταδίου και της γύρω περιοχής έρχονται να ενισχύσουν οι επενδύσεις που γίνονται αυτή την περίοδο όχι μόνο από τράπεζες αλλά και από ξενοδοχεία όπως το Nyx που άνοιξε στη θέση του παλιού Esperia Palace. Εντός του 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η ανάπλαση της Στοάς Αρσακείου από τη εταιρεία Legendary Food, όπου εκτός από επιχειρήσεις τροφίμων και ένα μεγάλο delicatessen κατάστημα, θα δημιουργηθούν και τέσσερα σημεία λιανικής πώλησης στην πρόσοψη της στοάς, όπου ήδη τα δύο έχει συμφωνήσει να αναπτύξει η εταιρεία Notos Συμμετοχών με τις μάρκες Lacoste και The Bostonians. Η εταιρεία μισθώνει 12.000 τετραγωνικά μέτρα από τα συνολικά 25.000 τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου. Σε αυτό στεγάζονται ανεξάρτητα από τους χώρους που μίσθωσε η Legendary Food, το Συμβούλιο της Επικρατείας στον δεύτερο όροφο καθώς και στο υπόγειο το Θέατρο Τέχνης.

Μάλιστα, προ μερικών ημερών η ίδια εταιρεία έκανε γνωστή τη συμφωνία για τη λειτουργία του “Europa Experience” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – χώρος διαδραστικής ενημέρωσης και ψηφιακών μέσων για τα πεπραγμένα στην Ε.Ε.- για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αλλά και το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”, θα συνεχίσει τη λειτουργία του, ενώ έχει προβλεφθεί επένδυση της Legendary Food για την αναμόρφωση της εισόδου του. Η συνολική δαπάνη για την ανάπλαση θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ, εκτός των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους μισθωτές. Μετά την αποπεράτωση των εργασιών, η επισκεψιμότητα στη Στοά υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 7.000 έως 8.000 άτομα την ημέρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται κινήσεις για την ανάθεση της ανάπλασης του ιστορικού συγκροτήματος στο Σταδίου το οποίο περιλαμβάνει τους κινηματογράφους “Αττικόν” και “Απόλλων”, που θα υλοποιήσει ο Γιάννης Περρωτής, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Άτρια που δραστηριοποιείται στους κλάδους και την ανάπτυξη ιδιοκτησιών.

Η επιλογή λοιπόν της Κρητικός μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα δεδομένα θα είναι άλλωστε εντελώς διαφορετικά τα επόμενα χρόνια, όπως τουλάχιστον προσδοκούν άνθρωποι του λιανεμπορίου αλλά και της κτηματαγοράς που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στο κέντρο της πρωτεύουσας και παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments