Πολιτική

Κυβέρνηση: Καλοκαιρινή επιχείρηση αντιστροφής του κλίματος

Κυβέρνηση: Καλοκαιρινή επιχείρηση αντιστροφής του κλίματος

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου με έναν στόχο: να μην παγιωθεί ως νέα εικόνα της κυβέρνησης, το κλίμα δυσαρέσκειας, που εκφράστηκε από τους πολίτες στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Είναι απόλυτα σαφές, από την επομένη των ευρωεκλογών έως και σήμερα, ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου με έναν στόχο: να μην παγιωθεί ως νέα εικόνα της κυβέρνησης, το κλίμα δυσαρέσκειας, που εκφράστηκε από τους πολίτες στην κάλπη της 9ης Ιουνίου. Έχοντας ήδη προχωρήσει, σε πρώτο χρόνο, μετά το 28% της εκλογικής αναμέτρησης, σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου κι έχοντας περάσει τη «βάσανο» της εσωκομματικής «γκρίνιας», όπως εκφράστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και της έντονης κριτικής των δύο πρώην προέδρων της παράταξης και πρωθυπουργών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πάρει «πάνω του» την προσπάθεια αναστροφής των δεδομένων του Ιουνίου, αλλά και να έχει θέσει σε πλήρη εγρήγορση το κυβερνητικό σχήμα, με τους υπουργούς να προχωρούν σε σειρά εξαγγελιών, επιβεβαιώνοντας τα τότε λεγόμενα περί νέας αφετηρίας για την κυβέρνηση.

Οι πολιτικές που προωθούνται έχουν ως γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την παραγωγή απτών αποτελεσμάτων. Η υποχώρηση, που παρατηρήθηκε στο εκλογικό ποσοστό, αποδίδεται σε αυτόν τον στόχο. Ο προσανατολισμός είναι σαφής και υλοποιούνται παρεμβάσεις σε τομείς που επηρεάζουν την καθημερινότητα, με σκοπό την επίτευξη μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Αυτό αποδεικνύει την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους είχαν ερμηνεύσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά προχωράει μπροστά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και αναζητώντας λύσεις.

Για παράδειγμα, δεν πάει πολύς καιρός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε απροσδόκητα το νοσοκομείο “Λαϊκό”, με στόχο να τονίσει τη σημασία των πολιτικών υγείας και την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως προτεραιότητα. Αργότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δυνατότητα για τους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να εργαστούν στο ΕΣΥ, προσφέροντας κίνητρα σε αυτούς που εργάζονται σε απομακρυσμένα νησιά.

Ενδεικτικά, υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός περιόδευσε σε αμαξοστάσιο και μίλησε για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων. Στο υπουργείο παιδείας, ανακοίνωσε 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με στόχο τη μείωση των αναπληρωτών κατά 50%. Στα υπουργεία ανάπτυξης και εργασίας, αναγνώρισε τη σημασία της ακρίβειας και ανακοίνωσε μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ, επέκταση της ψηφιακής κάρτας για τους εργαζόμενους και πρόγραμμα για την αύξηση της απασχόλησης. Επίσης, ανακοίνωσε το τέλος στο «τέλος χαρτοσήμου» και την εισαγωγή νέων ψηφιακών εφαρμογών, καθώς και ψηφιακών κλήσεων παραβάσεων της τροχαίας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το «νεκρό διάστημα» των καλοκαιρινών μηνών, όπου όλα συνήθως μπαίνουν σε «αναστολή», ακόμη και το κυβερνητικό έργο, ώστε να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο. Χρονικός ορίζοντας ο Σεπτέμβριος, η έναρξη της νέας περιόδου, με ορόσημο τηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να εμφανιστεί εκεί, έχοντας αφενός να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό έργο, αλλά και σαφές πρόγραμμα για το που σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα το επόμενο διάστημα, έχοντας επιτύχει την επανεκκίνηση, που εξήγγειλε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments