Πολιτική

Μπορεί να δημιουργηθεί Λαϊκό Μέτωπο και στην Ελλάδα;

Μπορεί να δημιουργηθεί Λαϊκό Μέτωπο και στην Ελλάδα;

Πηγή Φωτογραφίας: [365352] ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΒΙΩΣΙΜΗΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πόσο ρεαλιστική είναι η επανάληψη του γαλλικού παραδείγματος και στη χώρα μας.

Κάποιους βόλεψε η δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία, ως επιχείρημα κυρίως για περιθωριοποιημένους στα κόμματά τους πολιτικούς, που αναζητούν νέες σημαίες ευκαιρίας, προτείνοντας ένωση κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Στη Γαλλία, η ενοποίηση των κεντροαριστερών κομμάτων ήταν αναγκαία για να αποτραπεί η νίκη της εθνικιστικής ακροδεξιάς. Κανένα κόμμα δεν πρότεινε την αυτοδιάλυσή του για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου κόμματος. Το εγχείρημα αυτό πέτυχε λόγω του εκλογικού συστήματος της Γαλλίας, όπου στον πρώτο γύρο η ακροδεξιά της Λεπέν έλαβε το 33,5% των ψήφων, η ενωμένη κεντροαριστερά το 28,5% και το κόμμα του Μακρόν το 22%.

Πόσες ομοιότητες υπάρχουν με την ελληνική πραγματικότητα, όταν δεν υπάρχει συνεργασία στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα και τους επαγγελματικούς συλλόγους; Όταν τα κόμματα επικεντρώνονται στο να επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να αφήνουν τον Μητσοτάκη να κυριαρχεί με το πελατειακό δίκτυο που έχει δημιουργήσει, δημιουργώντας την εντύπωση ότι μόνο αυτός μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Στη Γαλλία, ένα από τα πέντε κόμματα που συμμετείχαν στο Μέτωπο ήταν το κομμουνιστικό κόμμα. Θα μπορούσε ποτέ το ΚΚΕ να συνεργαστεί, όταν περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για να καταλάβει ο λαός την εξουσία και να την αναθέσει στον Περισσό; Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε μια χαρακτηριστική δήλωση για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αλλαγή στην πολιτική κατεύθυνση. Άρα, ας περιμένουν οι εκεί επαναστατικές δυνάμεις που δεν υπάρχουν ακόμα, να ωριμάσουν οι συνθήκες!

Και για να μην μιλάμε αφηρημένα, Ραγκούσης και Θεοχαρόπουλος εκφράζοντας και πολλούς διαφωνούντες και φυσικά τον Τεμπονέρα βγήκαν μπροστά και σκέφτηκαν να προτείνουν δημοψήφισμα. Στο δημοψήφισμα θα καλούνται να λάβουν μέρος, όχι μόνο τα μέλη, αλλά και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με ζητούμενο το εάν επιθυμούν το κόμμα τους, όχι απλά να μετέχει, αλλά να πρωταγωνιστήσει στην ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ώστε ο φορέας που θα προκύψει, να διεκδικήσει επάξια την νίκη στις εθνικές εκλογές του 2027.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments