Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιοι σε αναζήτηση συμμαχιών και υπογραφών

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιοι σε αναζήτηση συμμαχιών και υπογραφών

Πηγή Φωτογραφίας: [370110] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ η «μάχη» των υπογραφών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ η «μάχη» των υπογραφών, με τους υποψήφιους προέδρους να αναζητούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη. Και επικοινωνιακά πάντα παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον ο αριθμός των υπογραφών αλλά και ενδεχόμενες συμμαχίες, όπως αυτή του Νίκου Παπανδρέου και του Παύλου Γερουλάνου.

Ο κ. Γερουλάνος, μάλιστα, πλέον έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της διεκδικήσης μιας θέσης στο δεύτερο γύρο, μολονότι τα φαβορί παραμένουν ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας.

Στις τάσεις της MRB, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με μικρή διαφορά από τον Χάρη Δούκα (28% έναντι 27,1%) για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί στην τρίτη θέση με 19% και ο Μιχάλης Κατρίνης στην τέταρτη με 7%. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε όταν είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητα τέσσερις από τους επτά υποψηφίους, οπότε τα αποτελέσματα είναι υπό αμφισβήτηση. Από τον στρατηγικό σχεδιασμό του κ. Γερουλάνου, ωστόσο, αναφέρουν ότι όλες οι δημοσκοπικές ενδείξεις δείχνουν βελτίωση στη θέση του μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην Κεντρική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, το 75,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, κάτι που δείχνει ότι η συμμετοχή προβλέπεται να είναι αρκετά μεγάλη και μάλιστα αποδεικνύει ότι η εσωκομματική μάχη έχει πραγματικό διακύβευμα.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 24% και συνεπώς δυνητικά υπάρχει ένα κοινό στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, το 47,5% πιστεύει πως τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς θα πρέπει να συνεργαστούν για να διεκδικήσουν τη νίκη απέναντι στη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, μολονότι οι ηγεσίες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουν την αυτόνομη πορεία του.

Αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι νέες μετρήσεις σε κάθε περίπτωση, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλους τους υποψήφιους και την τελική απόφαση της Άννας Διαμαντοπούλου. Μέχρι τότε, οι εσωτερικές συζητήσεις στο κόμμα θα επικεντρωθούν στην αναζήτηση συμμαχιών που θα τους δώσουν πλεονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments