Διεθνή

20χρονος από την Πενσιλβάνια ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ

20χρονος από την Πενσιλβάνια ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Variety

Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε και τα κίνητρά του - Ο δράστης έπεσε νεκρός - Τραυματίστηκε ελαφρά ο Τραμπ - Νεκρός και ένας πολίτης που παρακολουθούσε την ομιλία - Δύο σοβαρά τραυματίες - Επιστρέφει στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν που μίλησε στο τηλέφωνο με τον Τραμπ.

Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα. Ωστόσο, το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε και τα κίνητρά του.

Ο δράστης, μεταδίδει το CNN, δεν είχε ταυτότητα πάνω του, η αστυνομία τον αναγνώρισε με βάση βιομετρήσεις και το DNA.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του Τραμπ «εξουδετερώθηκε», όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα που είναι αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ (Secret Service).

Βίντεο στην πλατφόρμα X υποστηρίζει ότι δείχνει τον φερόμενο ως δράστη να κείτεται νεκρός, ενώ φωτογραφία στην ίδια πλατφόρμα δείχνει την αστυνομία να απομακρύνει τον ένοπλο.

επίθεση έγινε περί τις 18:15 (τοπική ώρα· 01:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σώματος.

«Σήμερα το βράδυ σημειώθηκε αυτό που χαρακτηρίζουμε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για μια ενεργή σκηνή εγκλήματος» τόνισε ο Κέβιν Ροζέκ, ειδικός πράκτορας επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Πενσιλβάνια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ροζέκ επισήμανε ότι το FBI δεν είναι έτοιμο να ανακοινώσει τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη, ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα τώρα είναι να εντοπιστεί το κίνητρό του και να διευκρινιστεί αν εμπλέκονται και άλλοι στην απόπειρα.

Ο αξιωματούχος του FBI υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενεργή απειλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments