Διεθνή

Η Χαμάς «παγώνει» τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία με το Ισραήλ

Η Χαμάς «παγώνει» τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία με το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Le Poiint

Ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τους μεσολαβητές και περιφερειακούς παράγοντες για την απόφαση να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις, «εξαιτίας της έλλειψης σοβαρότητας του Ισραήλ και των σφαγών με θύματα άοπλους αμάχους».

Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο την απόφαση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος να σταματήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας την «έλλειψη σοβαρότητας» και τις «σφαγές» του Ισραήλ.

«Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια σειράς συνδιαλέξεων τους μεσολαβητές και περιφερειακούς παράγοντες για την απόφαση της Χαμάς να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις, εξαιτίας της έλλειψης σοβαρότητας της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) και των σφαγών με θύματα άοπλους αμάχους», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως χθες, τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που είχε στόχο τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ.

Μετά από ώρες ασάφειας για το αν ο Ντέιφ ήταν ή όχι νεκρός, ο αναπληρωτής ηγέτης της οργάνωσης Χαλίλ Αλ Χάγια, μιλώντας στο Al Jazeera, γνωστοποίησε πως ο Ντέιφ είναι ζωντανός.

«Λέμε στον (Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν) Νετανιάχου ότι ο Μοχάμεντ Ντέιφ σας ακούει αυτή τη στιγμή και χλευάζει τα ψέματά σας», είπε ο Αλ Χάγια.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς υποστήριξε ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ευθύνονται για την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στη Χαμάς για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments