Διεθνή

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν ομόφωνα την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν ομόφωνα την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ
«Είμαι σοκαρισμένος με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

«Σοκαρισμένος για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟΓενς Στόλτενμπεργκ, με ανάρτησή του στο «Χ».

«Είμαι σοκαρισμένος με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ. Του εύχομαι γρήγορα περαστικά και οι σκέψεις μου είναι με αυτούς που επλήγησαν. Καταδικάζω αυτήν την επίθεση. Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις δημοκρατίες μας. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στέκονται ενωμένοι για να υπερασπιστούν την ελευθερία και τις αξίες μας», είναι το μήνυμα του Γ. Στόλτενμπεργκ στο «Χ».

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σχολίασε στο Χ ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτεί «σκοτεινούς καιρούς» για την αμερικανική δημοκρατία, ενώ τόνισε ότι η βία δεν θα πρέπει να αποτελεί μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών.

«Στις δημοκρατίες οι εκλογές κρίνονται από τις ψήφους και όχι από τα όπλα. Αυτές τις σκοτεινές στιγμές για την αμερικανική δημοκρατία, οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της επίθεσης. Εύχομαι στον Ντόναλντ Τραμπ και τους υπόλοιπους τραυματίες ταχεία ανάρρωση», σημείωσε η Μπέρμποκ.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ είναι «μια στιγμή σοκ όχι μόνο για την Αμερική, αλλά για το σύνολο του ελεύθερου και δημοκρατικού κόσμου», εκτίμησε σήμερα ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

Ο Ντούντα, σε ανάρτησή του στο Χ, «ευχαρίστησε τον Θεό» που «έσωσε τη ζωή» του Τραμπ, ενώ εξέφρασε την ευχή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «να αναλάβει γρήγορα τις δυνάμεις του».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε σήμερα «ειδεχθή» την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η πολιτική βία αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.

«Η επίθεση κατά του υποψήφιου για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ είναι ειδεχθής. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Οι σκέψεις μου είναι επίσης με τους ανθρώπους που επλήγησαν από την επίθεση. Τέτοιου είδους πράξεις βίας απειλούν τη δημοκρατία», έγραψε ο Σολτς στο Χ.

Την καταδίκη του για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω Χ. «Η πολιτική βία είναι απολύτως απαράδεκτη σε μια δημοκρατία» τόνισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένη για «τη φρικτή επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική βία είναι απαράδεκτη, δεν πρέπει να έχει θέση στις κοινωνίες μας».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνιζε: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην προέδρου Τραμπ. Εύχομαι στον Ντόναλντ Τραμπ ταχεία ανάρρωση και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αθώου θύματος. Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments