Διεθνή

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: The Hollywood Reporter

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη που έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Νεκρός ένας υποστηρικτής του Τραμπ, δύο άτομα τραυματίστηκαν. Επέστρεψε στο σπίτι του ο Τραμπ - Επιστρέφει στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν που μίλησε στο τηλέφωνο με τον Τραμπ.

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι η έρευνα είναι ανοιχτή. Καλεί τους πολίτες που έχουν πληροφορίες οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν την έρευνα να υποβάλουν φωτογραφίες ή βίντεο.

Σύμφωνα με την Washinghton Post, η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο δράστης, που έπεσε νεκρός από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών αφού πυροβόλησε κατά του Τραμπ, ήταν ένας 20χρονος από την Πενσιλβάνια, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό το όνομά του, ούτε και τα κίνητρά του.

Ωστόσο, είχε ταυτοποιηθεί με βάση βιομετρήσεις και το DNA.

Βίντεο στην πλατφόρμα X έδειχνε τον δράστη να κείτεται νεκρός, ενώ φωτογραφία στην ίδια πλατφόρμα δείχνει την αστυνομία να απομακρύνει τον ένοπλο.

Η επίθεση έγινε περί τις 18:15 (τοπική ώρα· 01:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σώματος.

«Σήμερα το βράδυ σημειώθηκε αυτό που χαρακτηρίζουμε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για μια ενεργή σκηνή εγκλήματος» τόνισε ο Κέβιν Ροζέκ, ειδικός πράκτορας επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Πενσιλβάνια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ροζέκ επισήμανε ότι το FBI ερευνά το κίνητρο του δράστη και να διευκρινιστεί αν εμπλέκονται και άλλοι στην απόπειρα.

Ο αξιωματούχος του FBI υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενεργή απειλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments