Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Τα 3 μέτρα που πήρε μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Τζο Μπάιντεν: Τα 3 μέτρα που πήρε μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. President Joe Biden looks on during his visit at the Chavis Community Center in Raleigh, North Carolina, U.S., March 26, 2024. REUTERS/Elizabeth Frantz

Δηλώσεις από το γραφείο του στον Λευκό Οίκο έκανε ο Τζο Μπάιντεν σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Δηλώσεις από το γραφείο του στον Λευκό Οίκο έκανε ο Τζο Μπάιντεν σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Είχαμε μια σύντομη αλλά καλή κουβέντα. Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε γι’ αυτόν. Ακόμα θέλουμε να δώσουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ήταν πατέρας, προστάτευε την οικογένειά του από τις σφαίρες» ανέφερε ο Μπάιντεν.

«Η απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετο σε ότι εκπροσωπούμε ως έθνος. Στα πάντα. Δεν είμαστε αυτό σαν έθνος. Δεν είναι η Αμερική, και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβαίνει. Η ενότητα είναι ο πιο σημαντικός στόχος, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο».

«Μη βγάζετε συμπεράσματα για το κίνητρο του δράστη»

«Δεν έχουμε πληροφορίες για το κίνητρο του δράστη. Γνωρίζουμε ποιος ήταν. Παρακαλώ όλους, μην βγάζετε συμπεράσματα για τα κίνητρά του ή τη στήριζε» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε «Αφήστε το FBI να κάνει τη δουλειά του όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες. Έδωσα εντολή η έρευνα να είναι σε βάθος. Οι ερευνητές θα έχουν όλους τους πόρους για να το πετύχουν».

Τα τρία μέτρα που ανακοίνωσε

«Ο κ. Τραμπ, ως πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, έχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Ήμουν σαφής ότι πρέπει οι Μυστικές Υπηρεσίες να του παρέχουν κάθε πόρο, δυνατότητα και αναγκαίο προστατευτικό μέτρο για την ασφάλειά του.

Δεύτερον, έδωσα εντολή στον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών να αναλύσει τα μέτρα ασφαλείας για το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει αύριο.

Τρίτον, έδωσα εντολή για ανεξάρτητη έρευνα του σχεδίου ασφαλείας της χθεσινής συγκέντρωσης για να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη. Θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης έρευνας με τους Αμερικανούς πολίτες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments