Nέα της αγοράς

Τα 15 κορυφαία αεροδρόμια στον κόσμο με τον μικρότερο χρόνο αναμονής

Τα 15 κορυφαία αεροδρόμια στον κόσμο με τον μικρότερο χρόνο αναμονής

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Τα αεροδρόμια στην σύγχρονη εποχή παρέχουν πολλές ανέσεις. Αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα τις αντάλλασσαν ευχαρίστως με πτήσεις που φτάνουν πάντα στην ώρα τους.

Η εταιρεία δικαιωμάτων επιβατών AirHelp κατέταξε 239 αεροδρόμια σε 69 χώρες, δίνοντας έμφαση στην έγκαιρη απόδοση των πτήσεων που εκτελούνται από τον Μάιο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024.

Η έγκαιρη απόδοση των πτήσεων αντιπροσώπευε το 60% της συνολικής βαθμολογίας κάθε αεροδρομίου, με τις επιδόσεις στην ώρα τους να ορίζονται ως οι πτήσεις που φτάνουν εντός 15 λεπτών από τη δημοσιευμένη ώρα άφιξής τους, σύμφωνα με το CNBC.

Οι απόψεις των επιβατών για κάθε αεροδρόμιο, μαζί με τις αξιολογήσεις των ταξιδιωτών για τα τρόφιμα και τα καταστήματά του, αντιπροσώπευαν το υπόλοιπο 40% της βαθμολογίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της AirHelp.

Τα καλύτερα αεροδρόμια για πτήσεις στην ώρα τους Ωστόσο, ένας διαφορετικός κατάλογος προκύπτει αν απομονωθούν οι βαθμολογίες επίδοσης στην ώρα πτήσης – σε αυτόν κυριαρχούν η Νότια Αφρική, η Κολομβία, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες:

1.Αεροδρόμιο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική – 8,6 2.Αεροδρόμιο Brasília-Presidente Juscelino Kubitschek, Βραζιλία – 8,6 3.Αεροδρόμιο Tocumen της πόλης του Παναμά, Παναμάς – 8,6 4.Αεροδρόμιο Nagoya Chubu, Ιαπωνία – 8,5 5.Αεροδρόμιο Osaka Itami, Ιαπωνία – 8,5 6.Αεροδρόμιο Salt Lake City, Ηνωμένες Πολιτείες – 8,4 7.Αεροδρόμιο Minneapolis-St. Paul, Ηνωμένες Πολιτείες – 8,4 8.Αεροδρόμιο Doha Hamad, Κατάρ – 8,3 9.Αεροδρόμιο Belém Val-de-Cans, Βραζιλία – 8,3 10.Αεροδρόμιο Bogotá El Dorado, Κολομβία – 8,3 11.Αεροδρόμιο Cartagena Rafael Núñez, Κολομβία – 8,3 12.Αεροδρόμιο Medellin Jose Maria Cordova, Κολομβία – 8,3 13.Αεροδρόμιο Γιοχάνεσμπουργκ OR Tambo, Νότια Αφρική – 8,2 14.Αεροδρόμιο Recife/Guarararapes-Gilberto Freyre, Βραζιλία – 8,2 15.Αεροδρόμιο Detroit Metropolitan Wayne County, Ηνωμένες Πολιτείες – 8,2

Αυτές οι βαθμολογίες αντιπροσωπεύουν το ποσοστό των πτήσεων που φτάνουν στην ώρα τους, σύμφωνα με τον ιστότοπο της AirHelp.

«Για παράδειγμα, μια βαθμολογία 8,5 σημαίνει ότι το 85% των πτήσεων ήταν στην ώρα τους», αναφέρεται.

Αντίθετα, τα αεροδρόμια με τους χειρότερους μέσους όρους επίδοσης στην ώρα τους είναι το αεροδρόμιο Tunis Carthage Airport της Τυνησίας (48% μέσος όρος επίδοσης στην ώρα τους), το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου (57%) και το αεροδρόμιο Humberto Delgado της Λισαβόνας της Πορτογαλίας (58%), σύμφωνα με την κατάταξη.

Για να λάβει τις βαθμολογίες, η AirHelp δήλωσε ότι διασταύρωσε δεδομένα από κυβερνητικές υπηρεσίες και αεροδρόμια.

Σε γενικές γραμμές, οι επιδόσεις στην ώρα τους συνδέονται με τις λειτουργίες των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης πτήσεων OAG.

Ωστόσο, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.

«Αναπόφευκτα, εξωτερικές διαταραχές, όπως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η συμφόρηση, τα συμβάντα και οι εργατικές κινητοποιήσεις μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις», σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, η έγκαιρη απόδοση αποτελεί ισχυρό δείκτη για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια για τη διαφοροποίηση και την εμπορική προώθηση των εμπορικών τους σημάτων, σύμφωνα με την OAG.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments