Policy Briefs

“Πατριώτες για την Ευρώπη”: Πρώτη κρίση λόγω Σαλβίνι

“Πατριώτες για την Ευρώπη”: Πρώτη κρίση λόγω Σαλβίνι

Πηγή Φωτογραφίας: L' Opinion

Η Εθνική Συσπείρωση ζήτησε από το ιταλικό κόμμα La Lega να διορίσει έναν άλλο αντιπρόεδρο για την ομάδα στη θέση του στρατηγού Roberto Vannacci.

η Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν ζήτησε από το ιταλικό κόμμα La Lega να διορίσει έναν άλλο αντιπρόεδρο για την ομάδα στη θέση του στρατηγού Roberto Vannacci. Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση.

Ο Jordan Bardella, πρόεδρος του National Rally and Patriots for Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντιτίθεται στον νέο αντιπρόεδρο της ομάδας, τον αμφιλεγόμενο στρατηγό Roberto Vannacci της La Lega υπό τον Matteo Salvini, παρά την εκλογή του με βοή με την υποστήριξη του RN Δευτέρα (Ιούλιος). 8).

«Μόλις την τελευταία στιγμή, κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνεδρίασης τη Δευτέρα, δόθηκε το όνομα του Ιταλού αντιπροέδρου από τη La Lega », δήλωσε στο Euractiv ο Jean-Paul Garraud, πρόεδρος της αντιπροσωπείας του RN. Εξηγεί ότι η La Lega είχε παρουσιάσει έναν μόνο υποψήφιο και ότι «όλο το προσωπικό, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ομάδας, εξελέγησαν ταυτόχρονα με βοή».

Υπόσχεται ότι «εμείς [το RN] θα βρούμε μια λύση γρήγορα » .

Ο στρατηγός Roberto Vannacci έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο από τότε που οι δηλώσεις του ελήφθησαν από το βιβλίο του Il mondo al contrario («Ο κόσμος ανάποδα»), που δημοσιεύτηκε το 2023. Ο επικεφαλής της λίστας La Lega επιβεβαιώνει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να είναι «φυσιολογικοί». , ότι «οι Ιταλοί έχουν λευκό δέρμα, το λένε οι στατιστικές».

Αφού αποκλείστηκε για 11 μήνες από το Υπουργείο Άμυνας και αποτέλεσε αντικείμενο πολλών νομικών διαδικασιών, ο Roberto Vannacci ήταν υποψήφιος με τη La Lega στις ευρωεκλογές, κάνοντας προεκλογική εκστρατεία με φασιστικά συνθήματα και αναφορές στο X Mas, έναν στρατιωτικό σχηματισμό που τάχθηκε στο πλευρό των Ναζί και Ρεπουμπλικάνοι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε επαφή με την Euractiv, η La Lega αρνήθηκε να σχολιάσει. Αυτά του Jean-Paul Garraud ακολουθούν εκείνα του αναπληρωτή του RN Jean-Philippe Tanguy για το Agence France-Presse την Τετάρτη (10 Ιουλίου) όπου δηλώνει την «αντίθεσή» τους στον διορισμό του Roberto Vannacci και την ανάγκη να προτείνει άλλον αντιπρόεδρο.

Ερωτηθείς από την Euractiv για τους λόγους της αντίθεσής τους με τον Ρομπέρτο ​​Βανάτσι, ο Ζαν Φιλίπ Τανγκί αναφέρθηκε στα σχόλια του Τζόρνταν Μπαρντέλα τον περασμένο μήνα.

«Δεν γνώριζα τις δηλώσεις του, δεν τις συμμερίζομαι και τις καταδικάζω », δήλωσε ο Τζόρνταν Μπαρντέλα στο BFM TV τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εκστρατείας.

Από εδώ και πέρα, «για να είμαστε σαφείς, αυτός ο κύριος δεν θα είναι ο αντιπρόεδρος της ομάδας Patriots for Europe. Αυτό μου φαίνεται αδύνατο », δήλωσε ο αναπληρωτής και εκπρόσωπος του RN, Laurent Jacobelli, στη La Stampa .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments