Πολιτική

Κυβέρνηση: Σπριντ οκτώ εβδομάδων μέχρι τη ΔΕΘ

Κυβέρνηση: Σπριντ οκτώ εβδομάδων μέχρι τη ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κλείνει μέτωπα και ανοίγει παράθυρο για νέα μέτρα η κυβέρνηση.

‘Εμφαση στην αντιμετώπιση της ακριβείας και σε μια ατζέντα καθημερινότητας δίνει η κυβέρνηση, που επιδιώκει μία φυγή προς τα εμπρός μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία στόχος είναι να ρυθμιστούν μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα και κοντοζυγώνει η ώρα των αποφάσεων για τις αλλαγές στους γενικούς γραμματείς. Τη ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συσκέψεις για το πακέτο που θα ανακοινωθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε οκτώ εβδομάδες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι η ακρίβεια στις τιμές είναι το κύριο πρόβλημα για τις νοικοκυριές, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Για αυτό, έχουν επισημάνει τη σημασία των έκτακτων μέτρων στήριξης και των μόνιμων παρεμβάσεων για την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Παρά τα πρώτα αποτελέσματα στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, αναγνωρίζουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς.

Το τελικό πακέτο μέτρων αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα. Στο πλαίσιο αυτό, το 2025 προβλέπεται η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μια νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αύξηση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι που δεν θα λάβουν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση στο τέλος του έτους, με ποσό που ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, σχεδιάζονται αλλαγές στα επιδόματα και θα δοθεί έμφαση στη στήριξη των νέων ζευγαριών, καθώς η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Τέλος από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει ιδιαίτερα στο στεγαστικό, καθώς από την κυβέρνηση ετοιμάζουν παρεμβάσεις σε τρεις κατευθύνσεις. Ειδικότερα μέχρι το τέλος του 2024 δρομολογείται ο πρώτος διαγωνισμός για την κοινωνική αντιπαροχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στόχος είναι σε συνεννόηση με την Κομισιόν να τρέξει ένα δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και θα υπάρξουν στοχευμένες κινήσεις όσον αφορά στο Airbnb.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης καθημερινά, δείχνοντας έτσι τις προτεραιότητές του. Ανακοινώθηκαν 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία και προγραμματίζονται αλλαγές στο ΑΣΕΠ για να ολοκληρώνονται οι προσλήψεις εγκαίρως. Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα, με την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ να αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Τέλος, μία από τις κρισιμότερες μάχες του φετινού καλοκαιριού θα δοθεί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς ο Ιούνιος αποδείχτηκε ένας δύσκολος μήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι ενάρξεις πυρκαγιών τον Ιούνιο του 2024 ήταν τριπλάσιες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και καμπανάκι έχει χτυπήσει για το γεγονός πως τις επόμενες ημέρες αναμένονται εκ νέου υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments