Πολιτική

Μητσοτάκης για δολοφονική επίθεση κατά του Τραμπ: Απαράδεκτη η πολιτική βία στις δημοκρατικές κοινωνίες

Μητσοτάκης για δολοφονική επίθεση κατά του Τραμπ: Απαράδεκτη η πολιτική βία στις δημοκρατικές κοινωνίες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δολοφονική επίθεση κατά του Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσιλβάνια, με ανάρτησή του στο Χ. 

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δολοφονική επίθεση κατά του Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσιλβάνια, με ανάρτησή του στο Χ.

«Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη στις δημοκρατικές κοινωνίες μας. Του ευχόμαστε πλήρη και γρήγορη ανάρρωση», τονίζει.

«Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των περαστικών που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στην επίθεση», σημειώνει.

Το χρονικό της επίθεσης 

Στόχος δολοφονικής επίθεσης έγινε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Ένοπλος και τουλάχιστον ένα μέλος του ακροατηρίου σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ άλλοι δύο παρευρισκόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η μυστική υπηρεσία είπε ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής, αφού βγήκε εσπευσμένα από τη σκηνή με αίμα στο πρόσωπό του. Εκπρόσωπος είπε ότι ο Τραμπ είναι «καλά» μετά την «αποτρόπαια πράξη».

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, ο δράστης πυροβόλησε πολλές φορές από «ανυψωμένη θέση» έξω από τη συγκέντρωση προτού σκοτωθεί από πράκτορες. Πηγές είπαν στο CNN ότι ο δράστης βρισκόταν στην ταράτσα ενός κτιρίου ακριβώς έξω από το χώρο της ομιλίας.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια «αιματοβαμμένη» και χαοτική σκηνή. «Είναι σκέτη παράνοια», είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Τραμπ μετά τον πυροβολισμό. Ο Μπάιντεν καταγγέλλοντας τη βία σε δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου και είπε ότι είναι «ευγνώμων» που ο Τραμπ είναι ασφαλής και ενώ σχεδίαζε να μείνει στο Ντέλαγουερ για το Σαββατοκύριακο, επιστρέφει στον Λευκό Οίκο εσπευσμένα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ενημερώνεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments