Πολιτική

Μητσοτάκης: Μύθος η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Μύθος η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη στο CNN του Έλληνα πρωθυπουργού.

Διευκρινίσεις για την εξαήμερη εργασία κλήθηκε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η δημοσιογράφος του CNN Τζούλια Τσάτερλι, κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τι συμβαίνει με την εξαήμερη εργασία, τονίζοντας ότι για το ζήτημα η Ελλάδα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου και πως βάσει των όσων έχει διαβάσει πρόκειται για μύθο.

«Χαίρομαι που συμφωνείτε μαζί μου ότι πρόκειται για μύθο. Η Ελλάδα δεν έχει εξαήμερη εβδομάδα εργασίας. Η Ελλάδα έχει εβδομάδα πενθήμερης εργασίας» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας:

«Προσφέρουμε, μάλιστα, στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να εργάζονται τέσσερις ημέρες, εάν συμπληρώνουν τις 40 ώρες και εφόσον το συμφωνήσουν με τον εργοδότη τους. Μόνο κάτω από έκτακτες συνθήκες, στις επιχειρήσεις που λειτουργούν 7 ημέρες ανά εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο -πρόκειται για μια πολύ μικρή μειονότητα-, με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου, συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη και με σημαντική προσαύξηση στις αποδοχές, μπορεί να προστεθεί έκτη ημέρα απασχόλησης».

«Άρα, όχι, η Ελλάδα έχει εβδομάδα πενθήμερης εργασίας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντιμετωπίζουμε την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων ως κάτι εξαιρετικά σοβαρό. Γι’ αυτό και έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα για εργοδότες που παραβιάζουν τη νομοθεσία στις προσλήψεις τους, επιβάλλουμε πολύ βαριά πρόστιμα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοί μας είναι απόλυτα προστατευμένοι. Έχουμε, πιστεύω, μία από τις πιο εξελιγμένες και σύγχρονες νομοθεσίες προστασίας των εργαζόμενων στην Ευρώπη» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments