Γεωπολιτικά

FBI: «Εγχώρια τρομοκρατία η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ» [vid]

FBI: «Εγχώρια τρομοκρατία η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump gestures with a bloodied face while he is assisted by U.S. Secret Service personnel after he was shot in the right ear during a campaign rally at the Butler Farm Show in Butler, Pennsylvania, U.S., July 13, 2024. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Ως “εγχώρια τρομοκρατία” αντιμετωπίζει το FBI την επίθεση σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Η ομοσπονδιακή αστυνομία αντιμετωπίζει την επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ ως «πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας», ανακοίνωσε απόψε το FBI.

«Ερευνούμε αυτήν την απόπειρα δολοφονίας αλλά την θεωρούμε επίσης πιθανή ενέργεια εγχώρια τρομοκρατίας», είπε ο πράκτορας Μπόμπι Γουέλς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα εξάλλου με τον πράκτορα Κέβιν Ρότζεκ ο δράστης της επίθεσης έδρασε μόνος και χρησιμοποίησε ένα τουφέκι AR-556, το οποίο είχε αγοραστεί νόμιμα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Οι πράκτορες του FBI είπαν ότι η έρευνα είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν έχουν προς το παρόν διαπιστώσει εάν ο ένοπλος διαπνεόταν από κάποια ιδεολογία. Μία από τις προτεραιότητές τους είναι να εξακριβώσουν το κίνητρο, πρόσθεσαν.

Το FBI επιβεβαίωσε ότι στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε ένας «ύποπτος» μηχανισμός που έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της υπηρεσίας για εξέταση.

Ο εισαγγελέας του Μπάτλερ “εντυπωσιάστηκε” από την ευκολία με την οποία ο ένοπλος έφτασε κοντά στον Ντ. Τραμπ και άνοιξε πυρ

Η ευκολία με την οποία ο ένοπλος που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τόσο κοντά του ήταν «εντυπωσιακή», δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας.

«Ειλικρινά, ξαφνιάστηκα που μπόρεσε να ανέβει σε εκείνη την ταράτσα και να πυροβολήσει», είπε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ξέρω ότι είχαμε μέλη των δυνάμεων της τάξης στο κτίριο και επομένως είναι ακόμη εντυπωσιακότερο ότι κατάφερε να ανέβει εκεί ψηλά», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το κτίριο στεγάζει ένα υαλουργείο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ο ένοπλος άνοιξε πυρ από απόσταση περίπου 150 μέτρων, έξω από την περίμετρο ασφαλείας της προεκλογικής συγκέντρωσης. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο TMZ δείχνει τον δράστη ξαπλωμένο με την κοιλιά, πάνω στη στέγη ενός κτιρίου, να κρατά ένα τουφέκι.

«Ελπίζω ότι η έρευνα θα καθορίσει πώς συνέβη αυτό αλλά, ναι, το πιο εντυπωσιακό για μένα είναι ότι ενώ έχουμε στον χώρο έναν πρώην πρόεδρο κάποιος κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση περίπου 140 μέτρων, να ανέβει σε μια ταράτσα και να πυροβολήσει», επέμεινε ο εισαγγελέας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχωρεί για το Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο “γιατί δεν θα αφήσει έναν δολοφόνο να του αλλάξει το πρόγραμμα”

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αναχωρήσει σήμερα Κυριακή για το Μιλγουόκι όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο οποίο θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Λόγω των φρικτών χθεσινών γεγονότων σκόπευα να καθυστερήσω το ταξίδι μου στο Μιλγουόκι για δύο ημέρες» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος σε ανάρτησή του στο προσωπικό του δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social. «Όμως δεν θα αφήσω έναν σκοπευτή ή δολοφόνο να μου επιβάλει αλλαγή του προγράμματος ή οτιδήποτε άλλο. Επομένως, θα αναχωρήσω για το Μιλγουόκι, όπως ήταν προγραμματισμένο», πρόσθεσε.

Το Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο ξεκινά αύριο Δευτέρα στο Ουισκόνσιν του Μιλγουόκι. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής (NRC) Μάικλ Γουότλι είπε στο δίκτυο Fox News ότι οι αρχές συνεργάζονται για την ασφάλεια του χώρου, έπειτα από μήνες προετοιμασιών.

Σύμφωνα με το FBI, ο ύποπτος για την «απόπειρα δολοφονίας», όπως την αποκάλεσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία, είναι ο Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνιας. Ο νεαρός άνδρας ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων αλλά είχε κάνει και μια δωρεά ύψους 15 δολαρίων σε μια επιτροπή δράσης των Δημοκρατικών όταν ήταν 17 ετών.

Το κίνητρό του δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments