Γεωπολιτικά

Η Σεούλ θα αποτρέψει τον «αναγκαστικό» επαναπατρισμό Βορειοκορεατών αποστατών

Η Σεούλ θα αποτρέψει τον «αναγκαστικό» επαναπατρισμό Βορειοκορεατών αποστατών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Σεούλ θα αποτρέψει τον «αναγκαστικό» επαναπατρισμό Βορειοκορεατών αποστατών

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ δήλωσε την Κυριακή ότι η Σεούλ «δεν θα φεισθεί διπλωματικών προσπαθειών» για να αποτρέψει τον αναγκαστικό επαναπατρισμό των αποστατών της Βόρειας Κορέας στο εξωτερικό
Απευθυνόμενος σε περίπου 200 αποστάτες και τα μέλη των οικογενειών τους, ο πρόεδρος της Ν. Κορέας είπε ότι η «επιδίωξη της ελευθερίας» τους χρησιμεύει ως υπενθύμιση για το πώς η ελευθερία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ δήλωσε την Κυριακή ότι η Σεούλ «δεν θα φεισθεί διπλωματικών προσπαθειών» για να αποτρέψει τον αναγκαστικό επαναπατρισμό των αποστατών της Βόρειας Κορέας στο εξωτερικό.

«Δεν θα φεισθούμε διπλωματικών προσπαθειών για να διασφαλίσουμε ότι οι αποστάτες της Βόρειας Κορέας σε μια ξένη χώρα δεν θα επαναπατριστούν στη Βόρεια Κορέα παρά τη θέλησή τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εναρκτήριας Ημέρας των Αποστατών της Βόρειας Κορέας που πραγματοποιήθηκε στο Cheong Wa Dae, ανέφερε το Yonhap News με έδρα τη Σεούλ.

Απευθυνόμενος σε περίπου 200 αποστάτες και τα μέλη των οικογενειών τους, ο Γιουν είπε ότι η «επιδίωξη της ελευθερίας» τους χρησιμεύει ως υπενθύμιση για το πώς η ελευθερία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων.

«Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να διασφαλίσω ότι όλοι όσοι αυτομολούν από τη Βόρεια Κορέα θα αγκαλιαστούν από τη Δημοκρατία της Κορέας», δήλωσε ο Γιουν, αναφερόμενος στη Νότια Κορέα με το επίσημο όνομά της.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Γιουν δήλωσε ότι τα κεφάλαια επανεγκατάστασης που παρέχονται στους αποστάτες, τα οποία βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο από το 2005, θα αυξηθούν σημαντικά.

Είπε επίσης ότι οι κεντρικές και περιφερειακές κυβερνήσεις και οι κρατικοί θεσμοί θα προσλάβουν περισσότερους αποστάτες. Φορολογικές πιστώσεις, μεταξύ άλλων κινήτρων, θα προσφέρονται σε εταιρείες που απασχολούν αποστάτες, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στις 16 Ιανουαρίου, ο Γιουν έδωσε εντολή στο υπουργείο ενοποίησης να ορίσει μια ημέρα για τους αποστάτες της Βόρειας Κορέας, επιμένοντας ότι αυτοί οι αποστάτες είναι πολίτες της Νότιας Κορέας σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, το υπουργείο επέλεξε την 14η Ιουλίου ως επίσημη ημέρα για τους αποστάτες, επειδή ο νόμος για την προστασία τους και την υποστήριξη της εγκατάστασής τους στο Νότο τέθηκε σε ισχύ στις 14 Ιουλίου 1997.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments