Διεθνή

Γαλλία: Σε βαθιά κρίση το Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς

Γαλλία: Σε βαθιά κρίση το Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: Le Monde

Η Ανυπόκτακτη Γαλλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.

Σε κατάσταση κρίσης εισήλθε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.

Η Ανυπότακτη Γαλλία, του Ζαν Λυκ Μελανσόν, εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας το Σοσιαλιστικό κόμμα ότι αρνείται υποψηφιότητα προερχόμενη από τις τάξεις της, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την εξεύρεση προσώπου που θα μπορούσε να προταθεί για πρωθυπουργός στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Ανυπότακτη Γαλλία ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση ενός πρωθυπουργού κοινής αποδοχής από τα κόμματα της αριστεράς και ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να συμφωνήσουν σε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Εθνοσυνέλευσης.

Πώς θα εκλεγεί ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα διεξαχθεί, κατά πάσα πιθανότητα σε τρεις γύρους, την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών στους δύο πρώτους γύρους, τότε στον τρίτο γύρο εκλέγεται αυτός που συγκεντρώνει την σχετική πλειοψηφία, δηλαδή ο πρώτος σε ψήφους.

Στην περίπτωση που τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν σε μία κοινή υποψηφιότητα και δεν υπάρξει συνεργασία της παράταξης Μακρόν με τους Ρεπουμπλικάνους για την υποβολή δίκης τους κοινής υποψηφιότητας, τότε θα μπορούσε να εκλεγεί ο αριστερός υποψήφιος στην προεδρία της Εθνοσυνέλευσης. Στην αντίθετη περίπτωση το άθροισμα των βουλευτών της παράταξης Μακρόν και των Ρεπουμπλικάνων είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό των βουλευτών της αριστεράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments