Διεθνή

Πανικός σε υπαίθριο πάρτι Σλοβακία: 15 τραυματίες από σφοδρή κακοκαιρία [VID]

Πανικός σε υπαίθριο πάρτι Σλοβακία: 15 τραυματίες από σφοδρή κακοκαιρία [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Διεκόπη μουσικό φεστιβάλ μετά από ισχυρή καταιγίδα στην πόλη Τρέντσιν της Σλοβακίας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Παρασκευής προκάλεσαν την κατάρρευση μιας εξέδρας και μιας μεγάλης σκηνής. Δεκάδες θεατές του φεστιβάλ βρίσκονταν μέσα στη σκηνή εκείνη τη στιγμή, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν καταιγίδα έπληξε υπαίθριο φεστιβάλ στη δυτική Σλοβακία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η καταιγίδα, η οποία έφερε ισχυρές ριπές ανέμου, έπληξε το φεστιβάλ Pohoda (Comfort) στην πόλη Τρεντσιν, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Παρασκευής προκάλεσαν την κατάρρευση μιας εξέδρας και μιας μεγάλης σκηνής. Δεκάδες θεατές του φεστιβάλ βρίσκονταν μέσα στη σκηνή εκείνη τη στιγμή, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρκετοί θεατές του φεστιβάλ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από τους τουλάχιστον 15 τραυματίες, οι 14 χρειάστηκαν θεραπεία σε κοντινά νοσοκομεία.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι τραυματισμοί ήταν ως επί το πλείστον ήσσονος σημασίας, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών, αλλά ότι ένα άτομο υπέστη κάταγμα ισχίου. Άλλες μικρότερες σκηνές που ανήκαν σε επισκέπτες και πάγκοι που πωλούσαν τρόφιμα και ποτά υπέστησαν επίσης ζημιές. Το ρεύμα κόπηκε επίσης στην περιοχή.

Η εκδήλωση ματαιώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. «Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η επιθεώρηση όλων των δομών δεν μπορούσε να γίνει σε λιγότερο από 24 ώρες, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση του προγράμματος του φεστιβάλ», έγραψαν οι διοργανωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αφού εξετάσαμε προσεκτικά τον χρόνο που απαιτείται για την επιθεώρηση της ασφάλειας των δομών του φεστιβάλ, αποφασίσαμε ότι πρέπει να τερματίσουμε το Pohoda 2024», πρόσθεσε η ανάρτηση. Η Pohoda προσελκύει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο Το Φεστιβάλ Pohoda λειτουργεί από το 1997 και προσφέρει διάφορα μουσικά στυλ με τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες.

Συγκροτήματα όπως το συγκρότημα Morcheeba και οι Royal Blood, μεταξύ άλλων, επρόκειτο να εμφανιστούν μπροστά σε ένα πλήθος 30.000 ατόμων. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εισαγγελία ερευνά τώρα το περιστατικό ως πιθανή εγκληματική πράξη δημόσιου κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, 135.000 νοικοκυριά στα δυτικά της χώρας έμειναν προσωρινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επειδή οι γραμμές ηλεκτροδότησης υπέστησαν ζημιές από κεραυνούς και πτώσεις δέντρων. Οι καταιγίδες προκάλεσαν επίσης ζημιές σε σιδηροδρομικές γραμμές στο νότιο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments