Διεθνή

Politico: Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ θα γράψει ιστορία και θα καθορίσει την υποψηφιότητά του

Politico: Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ θα γράψει ιστορία και θα καθορίσει την υποψηφιότητά του

Πηγή Φωτογραφίας: Donald Trump is rushed offstage during a rally on July 13, 2024, in Butler, Pennsylvania. ANNA MONEYMAKER

Η οργή των Ρεπουμπλικανών για τον πυροβολισμό μετατράπηκε σε θαυμασμό για την άμεση απάντηση του Τραμπ, στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του

H απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο εξόργισε, αλλά και ενθάρρυνε τους Ρεπουμπλικάνους, που ενθουσιάστηκαν με τη γροθιά που ύψωσε ο Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς.

Πρόκειται για μια κίνηση που πάγωσε τους Δημοκρατικούς οι οποίοι ήταν ήδη νευρικοί για την απειλή πολιτικής βίας και τις μειωμένες προοπτικές τους στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές.

Μέσα σε λίγα λεπτά η οργή των Ρεπουμπλικανών για τον πυροβολισμό μετατράπηκε σε θαυμασμό για την άμεση απάντηση του Τραμπ και στη συνέχεια σε αγαλλίαση που δεν έγινε αιτία να τραυματιστεί σοβαρά. Ωρες αργότερα, και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού δράστη, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν ανοιχτά τους πολιτικούς τους αντιπάλους για το περιστατικό. «Δεν θα ανεχτούμε αυτή την επίθεση από τα αριστερά», είπε ο βουλευτής Μάικ Κέλι, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση.

Ο γερουσιαστής Tζ. Ντ. Βανς και ένας από τους πιθανούς υποψηφίους του Τραμπ, υποστήριξε ότι «η κεντρική προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν στηρίζεται στην στρατηγική ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας αυταρχικός φασίστας και πρέπει να σταματήσει με κάθε κόστος», για να προσθέσει ότι: «Αυτή η ρητορική οδήγησε απευθείας στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ».

Ακόμη και τα παιδιά του Τραμπ απάντησαν αμέσως στην παραλίγο δολοφονία του πατέρα τους με μια αίσθηση θριάμβου και όχι σοκ. «Δεν θα σταματήσει ποτέ να παλεύει για να σώσει την Αμερική», δημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στο Διαδίκτυο, με μια φωτογραφία του πατέρα του, υψωμένη γροθιά, πρόσωπο ματωμένο και περικυκλωμένο από τη Μυστική Υπηρεσία, μια αμερικανική σημαία στο φόντο.

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των εν ενεργεία μελών του Κογκρέσου, έσπευσαν να δημοσιεύσουν τις ίδιες ή παρόμοιες φωτογραφίες.

ΗΠΑ: “Πολιτικά ισχυρές” οι φωτοφραφίες του Τραμπ με αίματα

Οι υποστηρικτές του αισθάνονται ότι ο Τραμπ έχει κυνηγηθεί από την κυβέρνηση με τρόπο που αρμόζει σε έναν εξόριστο ηγέτη της αντιπολίτευσης και ότι, όπως είπε ο Βανς, αυτό ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υποχώρησης της Αμερικής στις τακτικές του Τρίτου Κόσμου.

Μπορεί να ήταν σοκαριστικές οι στιγμές των πυροβολισμών, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να δημοσιεύσουν γρήγορα τις φωτογραφίες του αιματοβαμμένου Τραμπ καθώς σκέφτηκαν ότι θα αποδειχθούν πολιτικά ισχυρές.

Στις προεκλογικές εκστρατείες, ο συμβολισμός είναι συχνά πιο σημαντικός από την ουσία και η εικόνα με την υψωμένη γροθιά του Τραμπ να συσπειρώνει το πλήθος πιθανότατα θα είναι η κεντρική εικόνα αυτών των εκλογών και ίσως ολόκληρης της πολιτικής του καριέρας.Το συνέδριο για την ανάδειξη υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων την επόμενη εβδομάδα θα καλωσωρίσει τον Τραμπ ως ήρωα για έναν ηγέτη του κόμματος που ήρθε κοντά με τον θάνατο.

Ο πρώην πρόεδρος είναι πιθανό να απολαύσει μια συσπείρωση στις άμεσες κάλπες, με πιθανά κερδίζοντας περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές. «Θα υπάρξει μια παλιομοδίτικη αμερικανική συμπόνια για τον Τραμπ», προέβλεψε ο Μέρφι, ο οποίος αντιτίθεται στην εκστρατεία του πρώην προέδρου.

Αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι εάν οι πυροβολισμοί επιταχύνουν τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την κούρσα. Οι περισσότεροι εκλεγμένοι Δημοκρατικοί μίλησαν για την απόπειρα κατά του Τραμπ καταγγέλλοντας την πολιτική βία αλλά λίγοι θέλησαν να εκφέρουν άποψη για το αντίκτυπο που θα έχει στην εκστρατεία του Μπάιντεν.

«Το πραγματικό ερώτημα απόψε», είπε ο Ντέιβιντ Άξελροντ, ο αξιωματούχος των Δημοκρατικών, «είναι ποιες είναι οι συνέπειες για τη χώρα μας, θα οπισθοχωρήσουμε ή θα εμβαθύνουμε διχασμό και τη βία;», και ο ίδιος δεν ήταν το μόνο άτομο που αναρωτιόταν το ίδιο ή φοβόταν αυτό το ενδεχόμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments